Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Αντε και πάλι όλοι μαζί

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΑΝΤΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
Νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας αναμένεται να συγκαλέσει το αργότερο ώς την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, ώστε να προχωρήσει η υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες πως η Σύνοδος Κορυφής ζητεί από τα ελληνικά κόμματα να δεσμευτούν αμετάκλητα στην τήρηση του νέου προγράμματος. Ο τρόπος με τον οποίο θα εκφραστεί αυτή η δέσμευση θα προσδιοριστεί εν καιρώ και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συνοχή των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων.

Στόχος είναι η συμφωνία των τριών κομμάτων να κλείσει μέχρι την Παρασκευή, ώστε το νέο μνημόνιο να τεθεί προς συζήτηση στη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου.

Κατά τη συνάντησή του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Λ.Παπαδήμος αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις επαφές του στις Βρυξέλλες, αλλά και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου