Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αποχώρησαν από την συζήτηση του νομοσχεδίου ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΕΑ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - "ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ" ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
Διαφωνίες και αποχωρήσεις είχε σήμερα το μενού της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών...

Συγκεκριμένα, σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής είχε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. Οι βουλευτές της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, και του ΛΑΟΣ, Αλέκου Χρυσανθακόπουλου, ζήτησαν από τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να διευκρινίσει αν θα αλλάξει το άρθρο 1, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να δηλώνει ανοιχτός σε διάλογο, αλλά στο τέλος της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Αυτή η απάντηση δεν ικανοποίησε τους εκπροσώπους ούτε της μιας, ούτε της άλλης παράταξης και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αποχώρησαν.

Οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ζητούν να έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης όσοι εκτίουν ποινές το πολύ μέχρι 5 έτη, ενώ η διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορά στους έγκλειστους για αδικήματα που επισείουν ποινή από 5-10 χρόνια.  

Μετά το «ΟΧΙ», λοιπόν, στο νομοσχέδιο του Ανδρέα Λοβέρδου για την απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία, τώρα ήρθε και το δεύτερο χτύπημα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αυτό που μένει, είναι να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση από την πλευρά του πρωθυπουργού μετά και από αυτή την "ασυμφωνία" των βουλευτών των κομμάτων που τον στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου