Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Αυτοί είναι οι υπουργοί που χάνουν την καρέκλα τους!

Η αξιολόγηση είναι σημείο κλειδί για τις πολιτικές εξελίξεις καθώς με την ολοκλήρωση της ο οικονομικός βραχνάς φεύγει έστω και προσωρινά.

Ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις όμως αναμένονται αμέσως μετά. Δεν είναι μόνο η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, έρχονται και εξελίξεις εντός συνόρων. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες παρότι οι εκλογές στην παρούσα φάση αποκλείονται το ενδεχόμενο ενός ευρύτατου ανασχηματισμού είναι εξαιρετικά πιθανό.





Ήδη αρκετοί υπουργοί έχουν θορυβηθεί καθώς η καρέκλα τους τρίζει επικίνδυνα. Δεν είναι λίγοι όσοι έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο γι’ αυτό και η… καρατόμηση θα ξεκινήσει από αυτούς.

Από το κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να αποχωρήσουν αν και όταν γίνει ο ανασχηματισμός οι κ.κ. Μάρδας και Αλεξιάδης.

Ειδικότερα για τον πρώτο το κλίμα φαίνεται πως έχει χαλάσει και μετά τις περίφημες δηλώσεις για τους μετανάστες – επενδυτές που εντόπισε στο… Google.

Άβολα νιώθει και ο Νίκος Φίλης με τη Σία Αναγνωστοπούλου. Ο μεν πρώτος είναι πιθανόν να μετακινηθεί ενώ η δεύτερη μάλλον χάνει οριστικά την… καρέκλα της.

Δύσκολα τα πράγματα και για τον αναπλ. υπουργός Υγείας κ. Πολάκη που πολλάκις έχει προκαλέσει πονοκέφαλο με τη συμπεριφορά του. Για παράδειγμα ενώ αγνόησε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο επικαλούμενος κόλλημα βρισκόταν στη Βουλή πίνοντας καφέ και καπνίζοντας!

Ο Γιάννης Μουζάλας είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παρότι προκάλεσε μείζονα κρίση στο κυβερνητικό σχήμα με τις δηλώσεις περί «Μακεδονίας» στηρίχθηκε απόλυτα από το Μέγαρο Μαξίμου. Όμως το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε πρόσφατα δημιουργεί ερωτηματικά αναφορικά με το αν είναι σε θέση να επιτελέσει σωστά το κρίσιμο έργο του.

Τέλος, είναι πιθανή η μετακίνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο «τσάρος της ελληνικής οικονομίας» τυγχάνει της αποδοχής και εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ωστόσο φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης κλείνει και για τον ίδιο ο κύκλος του ΥΠΟΙΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου