Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Άθλια επίθεση Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στον Πάπα Φραγκίσκο

Άλαλα τα χείλη των ασεβών… Είναι τουλάχιστον τραγικό –αν όχι επικίνδυνο– ένας ιεράρχης, και μάλιστα πολύ ψηλά στην εκκλησιαστική πυραμίδα, να διχάζει με τις δηλώσεις του αντί να ενώνει…

Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος, με αφορμή την κοινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο, για να βρεθούν στο πλευρό τόσο των προσφύγων όσο και της Ελλάδας, εξέδωσε μία άκρως διχαστική ανακοίνωση, η οποία (αν μεταφραζόταν στην αραβική γλώσσα) θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να είναι κήρυγμα ενός ιμάμη του ISIS από έναν μιναρέ της Μέσης Ανατολής… Και αυτή η ανακοίνωση γράφτηκε από το χέρι ενός ιεράρχη, ο οποίος υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το δόγμα που διδάσκει και κάνει πράξη την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη, τη στήριξη των αδυνάτων και αναξιοπαθούντων.





Και αντί ο κ. Σεραφείμ να δίνει μαθήματα αλληλεγγύης στον λαό, ο λαός όλο αυτό το διάστημα με τα έργα του του έδωσε το μάθημα τού «αγαπάτε αλλήλους», αλλά ο ίδιος απέδειξε ότι είναι πολύ «μικρός» για να το καταλάβει! Αυτό που κατάφερε να αποδείξει με την ανακοίνωση αυτή είναι ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας ακραίος φονταμενταλιστής και διχαστικός, ο οποίος με απέραντη ευκολία ακυρώνει ό,τι πιστεύει και πρεσβεύει το δόγμα που υπηρετεί. Και χωρίς ίχνος δισταγμού, προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο την Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και βεβαίως τους Έλληνες καθολικούς, χαρακτηρίζοντας «απόβλητο» τον ηγέτη τους.

Έναν ηγέτη ο οποίος είναι μία παγκόσμια προσωπικότητα, φλογερός υποστηρικτής της χώρας μας και ο οποίος δεν είναι τυχαίο ότι έχει χαρακτηριστεί ως ο «Πάπας των φτωχών». Ποιους προσπαθεί και ποιους νομίζει ότι εκφράζει ο κ. Σεραφείμ με αυτό το διχαστικό παραλήρημα; Γιατί προσπαθεί –χαμένος σε κανονιστικές διατάξεις– να επικαιροποιήσει τις χειρότερες στιγμές της Χριστιανοσύνης; Γιατί όταν αυτό που χρειαζόμαστε είναι να γεφυρώσουμε χάσματα απέναντι σε πολύ μεγαλύτερες απειλές, ένας Μητροπολίτης (και μάλιστα του πρώτου λιμανιού της χώρας, που μέχρι και σήμερα φιλοξενεί χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους χωρίς πατρίδα) επιθυμεί –γιατί δεν εξηγείται αλλιώς– να κάνει πράξη το «διαίρει και βασίλευε»; Και όλα αυτά τώρα! Που μετά από 800 χρόνια στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κολυμβαρίου Κρήτης γίνεται το «πανορθόδοξο αντάμωμα» όλων των δογμάτων της χριστιανικής πίστης, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν χάσματα…

Και μια και αναφέραμε αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους χωρίς πατρίδα που επιβιώνουν στο λιμάνι, ας αναφέρουμε και όλους αυτούς τους Έλληνες που ζούνε μέσα στη φτώχεια στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά… Τι έκανε η εκκλησία σας, κ. Σεραφείμ, για όλους αυτούς τους ανθρώπους; Από εμάς μία μόνο λέξη… Ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου