Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

«Τινάζει την μπάνκα» ο Σαββίδης: Δίνει 15 εκατ. για τηλεοπτική συχνότητα!

«Τινάζει την μπάνκα» ο Σαββίδης: Δίνει 15 εκατ. για τηλεοπτική συχνότητα!Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες θα συνδυαστεί με τον νέο διαγωνισμό για τα περιφερειακά κανάλια, καθώς και με πέντε πανελλαδικές άδειες θεματικού περιεχομένου. Η τιμή εκκίνησης για τις πανελλαδικές άδειες θεματικού περιεχομένου θα είναι χαμηλή και θα αφορά μουσικά, αθλητικά και περιβαλλοντολογικά κανάλια. Χαμηλή θα είναι και τιμή εκκίνησης για τα περιφερειακά,εκτός βέβαια από αυτά που εκπέμπουν στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, που απευθύνονται σε μεγάλο ακροατήριο.





Στην κυβέρνηση προβληματίζονται έντονα για τα πρόσωπα, τα οποία θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Τρέμουν το ενδεχόμενο να «χτυπήσουν» τις άδειες επιχειρηματίες που δεν προέρχονται από τον εκδοτικό χώρο, αλλά διαθέτουν τεράστια ρευστότητα. Πάντως, ο διαγωνισμός θα προβλέπει τον έλεγχο νομιμότητας των κεφαλαίων από τους μηχανισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος, για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

Προς το παρόν, ενδιαφέρον για απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας έχει δείξει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να «τινάξει την μπάνκα» στον αέρα, με προσφορά που θα ξεπερνάει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Αν, όμως, δεν τα καταφέρει, η εναλλακτική ακούει στο όνομα «Μακεδονία TV», με παράλληλη είσοδό του στο μετοχικό σχήμα του ANT1. Ο ομογενής επιχειρηματίας και ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει στόχο, όπως ακούγεται, να λανσάρει σε πανεθνικό επίπεδο τηλεοπτικό κανάλι, αποκλειστικά αφιερωμένο στον ΠΑΟΚ. Πέρα από το Μακεδονία ΤV, o Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση μικρού ποσοστού (μεταξύ 3% και 5%) στον Όμιλο ΑΝΤ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου