Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

«Καρφιά» Μητσοτάκη στο CNBC: Ανίκανη η κυβέρνηση

Τις αμφιβολίες του για τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία όσον αφορά το προσφυγικό εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNBC.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο έκανε λόγο για διπλή κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με δύο παράλληλες κρίσεις σε οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας ώστε να σταματήσουν οι ροές προσφύγων.





Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «στο οικονομικό μέτωπο παλεύουμε να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας και αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης. Αν το προσφυγικό δεν αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με συνεργασία της Τουρκίας, τότε η κατάσταση στην Ελλάδα θα γίνει ανεξέλεγκτη» ανέφερε όσον αφορά το προσφυγικό και συμπλήρωσε πως η χώρα έχει φτάσει στο σημείο όπου δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η Ελλάδα όχι μόνο χρειάζεται περισσότερη οικονομική βοήθεια, αλλά χρειάζεται οι Ευρωπαίοι εταίροι της να αναλάβουν δράση. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, δεν μπορεί να λυθεί από την Ελλάδα μόνο. Ειλικρινά, όλες οι δεσμεύσεις για τη μετεγκατάσταση προσφύγων δεν έχουν καταλήξει πουθενά και έτσι, αν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν δείξουν κάποια πραγματική ηγεσία, δεν θα βρούμε μια βιώσιμη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου