Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Φουντώνουν οι φήμες για το… ΣΥΡΙΖΑ TV


ΣΥΡΙΖΑ_0
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ                         Πες, πες, πες στην Κουμουνδούρου πίστεψαν τα επιχειρήματα τους και πείστηκαν ότι για τη δημοσκοπική στασιμότητα τους φταίνε τα ΜΜΕ. Πως διορθώνεται αυτό. Μα στήνοντας ένα κανάλι…

Λεφτά βέβαια για τέτοια μεγαλεπήβολα σχέδια δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως μια «ορφανή» συχνότητα, αυτή του 902, του πρώην τηλεοπτικού σταθμού του ΚΚΕ. Και στο παρασκήνιο, υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι ο Περισσός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με επίδοξους καναλάρχες και αναζητεί την καλύτερη προσφορά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση Σαμαρά ότι «επιχειρεί να στήσει δικό της σύστημα στα media», κάτι που καταγγέλλει ως νέα διαπλοκή, στην πραγματικότητα όμως δεν θα έβλεπε άσχημα ένα δικό του σύστημα ΜΜΕ. Το άρθρο της κυριακάτικης «Αυγής» είναι ενδεικτικό, για το πώς σκέφτονται για το θέμα στην Κουμουνδούρου.
Αφού επισημάνουν ότι «η Αριστερά και ευρύτερα ο δημοκρατικός - αντιμνημονιακός χώρος, στερούνται τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας» χαρακτηρίζεται η συχνότητα του 902, ως «συχνότητα της Αριστεράς» που παραχωρήθηκε στο ΚΚΕ το 1989, ως βασικής τότε δύναμης της Αριστεράς.
«Δεν μπορεί μια συχνότητα της Αριστεράς να αλωθεί από τους αντιπάλους» αναφέρει η «Αυγή» και προσθέτει: «Το απόστημα της διαπλοκής στα media πρέπει να σπάσει. Πρώτο βήμα, να παραμείνει στον χώρο της Αριστεράς η τηλεοπτική συχνότητα του 902. Έχει διατυπωθεί σχετική πρόταση από αριστερούς δημοσιογράφους. Μπορεί να αναζητηθούν βιώσιμες οικονομικά λύσεις, υπό τον όρο να μην αλλοιωθεί η κοινωνική - πολιτική σκοπιμότητα με την οποία δόθηκε ο σταθμός στην Αριστερά. Δεν πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο ενός κόμματος, αλλά για κοινωνική περιουσία της Αριστεράς».  
Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η συχνότητα αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει ως συχνότητα όλης της Αριστεράς, Είναι δύσκολο όμως ακόμα και να φανταστεί κανείς, ότι θα μπορούσαν να συνυπάρξουν σε έναν τηλεοπτικό σταθμό ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανένταχτοι και ότι άλλο υπάρχει στο χώρο και αυτό το ξέρουν και στην «Αυγή» και στην Κουμουνδούρου, προσχηματικό είναι.
Από την άλλη το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να πουλήσει, απέκρουσε μάλιστα προ εβδομάδων με οργή όσους έθεταν θέμα να του αφαιρεθεί η συχνότητα, επειδή ο 902 δεν εκπέμπει πρόγραμμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο ενδιαφέρεται να πάρει τη συχνότητα τζάμπα, η επισήμανση, ότι «στο ΚΚΕ, ως βασική δύναμη της Αριστεράς τότε, το 1989, στο πλαίσιο του ενιαίου Συνασπισμού, είχε παραχωρηθεί η συχνότητα του 902», δεν είναι αθώα, γίνεται για να υποβάλλει το ερώτημα, ποια είναι η βασική δύναμη της Αριστεράς σήμερα. Και εν πάσει περιπτώσει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το ΚΚΕ να πουλήσει:
«Ας γνωρίζουν, λοιπόν, όσοι απεργάζονται νέα σκάνδαλα εις βάρος της κοινωνίας, της Αριστεράς και της πολιτικής, ότι ακόμη κι αν αγοράζουν στη ζούλα τον 902 ή άλλο τηλεοπτικό σταθμό, θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες. Δεν θα γίνει αποδεκτή από μια δημοκρατική - αριστερή κυβέρνηση οποιαδήποτε παράνομη συναλλαγή, με δεδομένο ότι καμιά συχνότητα δεν είναι μεταβιβάσιμη». Προβλέπεται, ότι θα βγουν τα μαχαίρια...
Πηγή : http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου