Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Οι Αμερικανοί έκαναν την κρίση αξιοθέατο!


ελληνική-κρίση«ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»                                     Αξιοθέατο επέλεξαν να κάνουν την κρίση οι Αμερικανοί. Ένα από τα πιο γνωστά ταξιδιωτικά γραφεία, το Contex Travel, διαφημίζει ένα τρίωρο τουρ σε επιλεγμένα μέρη της Αθήνας, το οποίο χαρακτηρίζει Greek Crisis walk!

Η ελληνική κρίση φαίνεται πως έγινε... αξιοθέατο καθώς το αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο πουλάει ένα τρίωρο τουρ σε όποιον θέλει να γνωρίσει χαρακτηριστικά σημεία της Αθήνας που απεικονίζουν την ελληνική κρίση.
Το εν λόγω τουρ στην Αθήνα κοστίζει 70 ευρώ κατ' άτομο ή 305 ευρώ για ομάδα 5 ατόμων, που θα ξεναγηθεί από οικονομολόγο και άλλους ειδικούς.
Οι ενδιαφερόμενοι ξεκινούν από το Σύνταγμα και τη Βουλή, με αναφορές στις διαδηλώσεις και τους αγανακτισμένους και συνεχίζουν ουσιαστικά σε όλα τα σημεία του κέντρου, που αναφέρθηκαν και από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Έτσι, οι συμμετέχοντες επισκέπτονται σημειολογικά επιλεγμένους χώρους της πόλης, την Πλατεία Συντάγματος, την Παλιά Βουλή, την Τράπεζα της Ελλάδος, και τη σχετική ενημέρωση και για τις πτωχεύσεις του παρελθόντος, το Παλιό Χρηματιστήριο κτλ, ενώ στην ανάλυση της πολιτικής κατάστασης, που θα ακούσουν οι τουρίστες της ομάδας, γίνεται αναφορά στην άνοδο της άκρας Δεξιάς και της "Χρυσής Αυγής", που την αποδίδει στη βαθιά φτώχεια της πρώην μεσαίας τάξης.
Ο σκοπός, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, είναι οι μετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τα βαθύτερα αίτια και τις συνέπειες της κρίσης.
Το τουρ καταλήγει σε κάποιο στέκι με ελληνικό κρασί για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να ακουστούν προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου