Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Το σοσιαλιστικό… πούρο του Αλέξη!

Άλλωστε και ο Τσε τέτοια κάπνιζε…

Οι Απάτσι και οι άλλες φυλές των Ινδιάνων της Αμερικής συνήθιζαν όταν έκλειναν μία συμφωνία με τους λευκούς να καπνίζουν την πίπα της ειρήνης.

Με το πέρασμα του χρόνου οι δύσκολες συμφωνίες επισφραγίζονταν συνήθως με τσούγκρισμα των ποτηριών σαμπάνια.





Στη Λευκωσία όπως αναφέρει ο Βηματοδότης μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλ και της «ιστορικής», όπως χαρακτηρίστηκε και από τους τρεις ηγέτες συμφωνίας για την δημιουργία αγωγού και καλωδίου που θα συνδέει τις τρεις χώρες η συμφωνία επισφραγίστηκε με…Cohibas.

Δεν ήταν βεβαίως μέσα στο πρόγραμμα, αλλά της στιγμής. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Μετά από ένα πλούσιο γεύμα (διάβαζε ψαροκατάσταση) που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ήρθε η ώρα του καφέ. Ο κ. Αναστασιάδης που έχει αυτο-αναγορεύσει το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ως «ζώνη ελεύθερου καπνίσματος» (ενώ στην υπόλοιπη χώρα η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους τηρείται σχολαστικά) άναψε ένα από τα αγαπημένα του αμερικάνικα τσιγάρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης καθώς και ο Ισραηλινός Μπενιαμίν Νετανιάχου άρχισαν να καπνίζουν… πούρο. Παραμένει άγνωστο ποιος κέρασε ποιον, αλλά δεν έχει και τόση σημασία.

Εκείνο που είχε σημασία είναι ότι η αίθουσα όπου κάθονταν όλες μαζί οι αντιπροσωπείες στο Προεδρικό Μέγαρο ντουμάνιασε από τους καπνούς. Βλέποντάς τους ο κ. Τσίπρας είχε να επιλέξει ανάμεσα στα αμερικάνικα τσιγάρα του Προέδρου Αναστασιάδη και των πούρων που κάπνιζαν οι άλλοι δύο. Τελικά επέλεξε το πούρο (που κάποιοι το βάφτισαν… σοσιαλιστικό, αφού και ο Τσε, όπως έλεγαν τέτοια κάπνιζε) και τράβηξε μερικές βαθιές ρουφηξιές δείχνοντας να το απολαμβάνει. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Πρωθυπουργό και το κάπνισμα. Ο ίδιος δεν καπνίζει ή λέει όταν είναι αγχωμένος μόνον τότε καπνίζει. Να θυμίσω ότι την προηγούμενη φορά που κάπνισε σε κλειστό χώρο ήταν και πάλι σε Προεδρικό Μέγαρο, στη σύσκεψη αρχηγών που έγινε υπό τον Πρ. Παυλόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου