Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

"Μπλόκαραν" τους λογαριασμούς 24 καταθετών της λίστας Μπόργιανς


Σε δεσμεύσεις ακινήτων, τραπεζικών λογαριασμών και αξιογράφων 24 καταθετών της λίστας Μπόργιανς προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, Τουλουπάκη, Τζούρας και Καλούδης σε μία προσπάθεια να «στριμώξουν» τους καταθέτες των οποίων οι καταθέσεις εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Σε ανάλογες κινήσεις αναμένεται να προβούν και με τα πρόσωπα της λίστας χαρτοφυλακίων, στην οποία όπως λέγεται, τα ποσά που έφυγαν για το εξωτερικό είναι τεράστια, και κάτω από την…μύτη της Τράπεζας της Ελλάδος.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς, επιπλέον, έστειλαν κλήσεις στους καταθέτες όχι με την ιδιότητα του μάρτυρα, αλλά με εκείνη του υπόπτου για φοροδιαφυγή και σε κάποιες περιπτώσεις και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με το δεδομένο ότι οι πρώτοι έλεγχοι που είχαν στα χέρια τους από τις δηλώσεις εισοδήματος είχαν χαοτικές διαφορές με ποσά που έκαναν φτερά για το εξωτερικό.
Οι δεσμεύσεις των περιουσιακών στοιχείων θα συνεχιστούν αμείωτα και τις επόμενες ημέρες και μόνο εάν οι ελεγχόμενοι δώσουν επαρκείς εξηγήσεις θα αίρονται οι εντολές για δέσμευση. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση της λίστας Μπόργιανς έχουν σχεδόν φτάσει στο τέλος τους, αφού έχουν ταυτοποιηθεί οι 10.500 καταθέτες, ενώ τώρα αρχίζει το δεύτερο σκέλος των ελέγχων που αφορά στα εισοδήματα στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή.
Τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν αν οι ελεγχόμενοι καταθέτες πληρώσουν,  εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 80 με 100 εκ. ευρώ.
πηγή: paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου