Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιο όνομα έκπληξη «έριξε» για την ηγεσία της ΝΔ ο Πάγκαλος;


Στις εσωκομματικές διεργασίες της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο πρώην υπουργός έριξε στο τραπέζι ένα όνομα έκπληξη που κινείται σε λογική… ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα νέο πολιτικό τον Κώστα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ. Πάγκαλος είπε:«Εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διαμορφώσουν ηγεσίες εξ’ αντιδράσεως ή μιμητικά. Ο Τσίπρας είναι ένας και μοναδικός, έχει αναμφισβήτητες ιδιότητες και προσόντα, καλό γι’ αυτό που κάνει, να πείσει το λαό υπέρ του αντιθέτου και να τον πείθει μαζικά και να καταλαμβάνει την εξουσία. Είναι γεγονός ότι θα μείνει στην ιστορία την πολιτική της χώρας. Τώρα, το πώς θα μείνει, είναι προς συζήτηση. Κι εδώ είναι ανάγκη να ξεφύγουμε από τη πιστοποίηση της αυθεντικότητας. Έγινε με τον κ. Μεϊμαράκη αυτή η πιστοποίηση της αυθεντικότητας, της λαϊκότητας, δεν δούλεψε και νομίζω η στροφή πρέπει να είναι προς την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή, τον εξευρωπαϊσμό της χώρας. Να πιάσει τους μοντέρνους νέους, πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών κι έχω κάποιον, τον οποίο παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Δεν είμαι οπαδός του, γιατί δεν ανήκω στο χώρο της ΝΔ Υπάρχουν από την οικογένεια Μητσοτάκη η Ντόρα και ο Κυριάκος, είναι και οι δύο αξιόλογα πρόσωπα. Εμένα με ενδιαφέρει το τρίτο πρόσωπο πού δεν λέγεται και Μητσοτάκης, που λέγεται Κώστας Μπακογιάννης. Έχω λαμπρές μαρτυρίες για τη δράση του στη Κεντρική Ελλάδα, για το άνοιγμά του σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, για την πρωτοτυπία της σκέψης του και για την εργατικότητά του. Ας κάνει ένα βήμα να τον γνωρίσουμε καλύτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου