Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η κατάσταση στην Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά-Ράσμουσεν

Η κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και στη Συρία και γενικότερα θέματα διεύρυνσης της Συμμαχίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Γ.Γ του ΝΑΤΟΑντερς Φογκ Ράσμουσεν με τον Αντώνη Σαμαρά.


«Καταδικάζουμε την αιματοχυσία στην Ουκρανία», τόνισε ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, μετά τη συνάντηση.
Παράλληλα ο κ. Ράσμουσεν επεσήμανε πως  η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι ο στρατός δε θα εμπλακεί στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Επίσης πρόσθεσε ότι «ο στρατός της Ουκρανίας δεν μπορεί να στραφεί εναντίων των πολιτών της χώρας. Αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ».
Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς  έκανε λόγο για δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και τόνισε ότι δείχνουν πόσο σημαντική είναι μία συμμαχία όπως το ΝΑΤΟ. Ενώ όσον αφορά  τις προς ένταξη στο ΝΑΤΟ χώρες ο πρωθυπουργός είπε ότι κάθε υποψηφιότητα αξιολογείται ξεχωριστά, με βάση τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που θέτει η συμμαχία, στέλνοντας σαφές μήνυμα στα Σκόπια.
Οι δυο άνδρες, αντάλλαξαν απόψεις και για τη μελλοντική πορεία της συμμαχίας και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και για τις εξελίξεις στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου