Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η Αλ Κάιντα έφτιαξε…Twitter!

αλ-κάινταΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ....
Το δικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter δημιούργησε το παρακλάδι του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική...

Η «Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ» άρχισε μάλιστα να πραγματοποιεί δημοεύσεις, με πρώτη εκείνη της ανακοίνωσής της στις 24 Μαρτίου, στην οποία απειλεί να εκτελέσει τους γάλλους ομήρους τους οποίους κρατεί, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.
Η Fondation Al-Andalous, όργανο προπαγάνδας της Αλ Κάιντα της βόρειας Αφρικής, ανακοίνωσε τη δημιουργία του λογαριασμού στις 16 Μαρτίου και δημοσίευσε την επομένη δύο μηνύματα προς τους αναγνώστες της, με ρητορικό ερωτηματικό χαρακτήρα.
«Πρέπει οι μουσουλμάνοι να σιωπούν για ό,τι συμβαίνει στους αδελφούς τους, όπως οι δολοφονίες, οι φυλακίσεις και οι βίαιοι ξεριζωμοί ή πρέπει να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα;; Θα πείσει τελικά ο γαλλικός λαός τον Ολάντ να σώσει τη ζωή των ομήρων;».
Τα συγκεκριμένα δύο μηνύματα εξαφανίστηκαν στη συνέχεια από το λογαριασμό, σύμφωνα με το SITE.
Στο μήνυμα το οποίο αφορά τους γάλλους ομήρους, διαβεβαιώνεται ότι βρίσκονται εν ζωή, «πλην του πράκτορα Φιλίπ Βερντόν», ομήρου του οποίου η δολοφονία είχε ανακοινωθεί από τις 19 Μαρτίου από εκπρόσωπο της Αλ Κάιντα.
Η μοίρα τους ωστόσο συνδέεται με τη συνέχεια ή μη των επιθέσεων των γαλλικών δυνάμεων στις βάσεις των ισλαμιστών στο Μάλι.
«Συμβουλεύουμε το γαλλικό λαό και τις οικογένειες των ομήρων να ασκήσουν πιέσεις στον πρόεδρο Ολάντ και στην κυβέρνησή του ώστε να αποσύρουν το στρατό τους από το Μάλι»,  σημειώνει η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου