Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Κάρφωσε» τη Δικαιοσύνη ο Παπουτσής

«ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ»
Ακόμα και στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο απερχόμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής συνέχισε την κόντρα του με την Δικαιοσύνη, η οποία, όπως αναφέρει, αφήνει ελεύθερους όσους οφειλέτες του Δημοσίου συλλαμβάνει η Αστυνομία...

Ο κ. Παπουτσής ανέφερε συγκεκριμένα ότι «Οι προσπάθειές μας δυστυχώς δεν "εξαργυρώνονται", δεν αξιοποιούνται προς όφελος της εθνικής οικονομίας, καθώς οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την Ελληνική Αστυνομία».

Συμπληρώνοντας, ανέφερε ότι «αδιάψευστα επ' αυτού είναι και πάλι τα στατιστικά στοιχεία, καθώς από το σύνολο των 133 συλληφθέντων κατά το τελευταίο 4μηνο σε περίπου 20 επιβλήθηκαν πρωτόδικες ποινές φυλάκισης από 8 μήνες μέχρι και 5 έτη, οι περισσότερες με αναστολή, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δε για κακουργηματικής φύσεως οφειλές, αφήνονται επίσης ελεύθεροι με αποφάσεις των ανακριτών, χωρίς περιοριστικούς όρους που θα μπορούσαν να ωφελήσουν ουσιαστικά, οικονομικά το Δημόσιο, όπως θα ήταν η καταβολή μιας υψηλής εγγυήσεως.

Ενώ, αιχμές άφησε και προς την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών. Όπως είπε ο κ. Παπουτσής «από την άλλη πλευρά, τα οφειλόμενα ποσά δεν εισπράττονται, ούτε διασφαλίζονται για λογαριασμό του Δημοσίου, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα προβληματική η εικόνα δημοσίων υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι να καταθέσουν στα Δικαστήρια ως μάρτυρες κατηγορίας, να απουσιάζουν τελικά κατά την εκδίκαση υποθέσεων».

Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι οι συνολικές οφειλές των συλληφθέντων προς το Δημόσιο μόνο κατά το χρονικό αυτό διάστημα των 4 μηνών δράσης της Οικονομικής Αστυνομίας ξεπερνούν το ποσό των 500.000.000 ευρώ, ενώ μόνο πέντε από τους συλληφθέντες έχουν οφειλές κάτω των 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου