Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Κόκκινοι διάβολοι» εναντίον «Πειρατικού»

ΚΡΑΣ-ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ EURO 2012
Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις της Εθνικής Ελλάδας εν όψει του Euro 2012 έχει ο Φερνάντο Σάντος, στο αποψινό φιλικό με το Βέλγιο στο Παγκρήτιο Στάδιο (21:30 MEGA). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την παρέα του Κέβιν Μιραλάς, μία ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και είναι γεμάτη σπουδαίους ποδοσφαιριστές... 

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δηλώσει πως έχει καταλήξει κατά 60% στην τελική σύνθεση της «γαλανόλευκης» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Απόψε ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει καλέσει 23 παίκτες και δεν ετοιμάζει εκπλήξεις για την αποψινή αναμέτρηση.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Χολέμπας. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Μανιάτης, ο Κατσουράνης και ο Φωτάκης (ή ο Καραγκούνης). Δεξί εξτρέμ θα είναι ο Σαλπιγγίδης, αριστερό ο Σαμαράς και στην κορυφή ο Γκέκας.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζόρβας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Μάκος, Χριστοδουλόπουλος, Λυμπερόπουλος, Φορτούνης, Αθανασιάδης και Φετφατζίδης. Σε αντίθεση με την προηγούμενη αποστολή (για το φιλικό με τη Ρουμανία στις 15 Νοεμβρίου) έμειναν εκτός οι Χαλκιάς, Καπίνο, Γιαννούλης, Μαλεζάς, Θεοδωρίδης, Τζιόλης, Κονέ, Χαριστέας και Μήτρογλου.

Πώς θα αγωνιστούν οι Βέλγοι

Με σύστημα 4-3-3 θα παρατάξει ο Ζορζ Λέεκενς το Βέλγιο απέναντι στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, την εστία των φιλοξενούμενων θα υπερασπιστεί ο Μινιόλε, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερμάλεν και Λόμπερτς. Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Ντεφούρ, ο οποίος θα έχει πιο μπροστά τους Βίτσελ και Φελαϊνί. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Τσατλί, δεξιί ο Αζάρ και σέντερ φορ ο Μιραλάς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κουρτουά, Ζιλέ, Βερτόχεν, Σιμάν, Ντεμπελέ, Ναϊνγκόλαν, Σίμονς, Ντε Κέλερ, Λουκάκου, Ντε Μπράουνε και Ντε Καμάργκο. Εκτός πλάνων έμειναν οι Γκιγιόμ Ζιλέ (Άντερλεχτ), που δεν θα συνοδεύσει την αποστολή, καθώς θα παραμείνει στο πλευρό της ετοιμόγεννης συζύγου του, ενώ οι Ντράις Μέρτενς (Αϊντχόφεν) και Μάαρτεν Μάρτενς (Άλκμααρ) είναι τραυματίες.

Η προϊστορία

Λίγες είναι οι φορές που Ελλάδα και Βέλγιο έχουν κοντραριστεί στο παρελθόν. Έξι φορές οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και τις τέσσερις από αυτές έγινε για φιλικούς αγώνες. Δύο σπάνια στατιστικά στοιχεία στους συγκεκριμένους αγώνες είναι ότι ποτέ δεν νίκησε φιλοξενούμενος, ενώ στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια μεταξύ τους, έχουν σημειωθεί γκολ μετά το 87'! Ο απολογισμός είναι τρεις νίκες της γαλανόλευκης, δύο των Βέλγων και μία ισοπαλία.

19/12/1984 Ελλάδα-Βέλγιο 0-0 (προκριματικά Μουντιάλ)
27/03/1985 Βέλγιο-Ελλάδα 2-0 (προκριματικά Μουντιάλ)
17/01/1990 Ελλάδα - Βέλγιο 2-0 (φιλικό)
05/02/1999 Ελλάδα - Βέλγιο 1-0 (φιλικό)
27/03/2002 Ελλάδα - Βέλγιο 3-2 (φιλικό)
17/08/2005 Βέλγιο - Ελλάδα 2-0 (φιλικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου