Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Νταλάρα: «H Ελλάδα στις αγορές μέχρι το 2014»

O επικεφαλής του Διεθνούς τραπεζικού λόμπυ Τσάρλς Νταλάρα παραχώρησε συνέντευξη , στην οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το αργότερο στις αρχές του 2014... Προυπόθεση να είναι επιτυχής και η εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της χώρας. «Δεν βλέπω λόγο γιατί (η Ελλάδα) να μην επιστρέψει στις αγορές σε 18-30 μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του στην "Καθημερινή".
Ο Νταλάρα πιστεύει πως το 90% περίπου όλων των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων που λήγουν το 2020, θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, κάτι που είναι στόχος και του ΥΠΟΙΚ.

«Είμαι σίγουρος πως ο στόχος (του 90%) μπορεί να επιτευχθεί, αν όλοι κάνουν αυτό που πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά», τόνισε ο κ. Νταλάρα.

Ο επικεφαλής του IIF διαφώνησε με τις ανησυχίες των αναλυτών ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αναφέρει κάποια ανακούφιση, όμως στο τέλος δεν θα καταφέρει να κάνει το χρέος της χώρας βιώσιμο. «Διαφωνώ», δήλωσε. «Κατά την άποψή μου, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό πακέτο για την βιωσιμότητα του χρέους».

Ο Νταλάρα προέβλεψε επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες, οι μεγαλύτεροι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, δεν θα χρειαστεί να κρατικοποιηθούν ή να εξαγοραστούν από ανταγωνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου