Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες από Gazzetta

Τη φράση που έλεγαν οι Ρωμαίοι, ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται, πρέπει να θυμηθούν κάποιοι που θεωρούν ότι το ίντερνετ μπορεί να λειτουργεί λανθασμένα, όπως το σύστημα «καπελώματος» των κυκλοφοριών στις εφημερίδες...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της “Nielsen” αλλά και αξιόπιστες πληροφορίες, έχει ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων επισκεψιμότητας της “Gazzetta”, δεδομένου ότι υφίσταται σοβαρή υποψία ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα επιχείρησε να παραπλανήσει το σύστημα καταμέτρησης και στατιστικής ανάλυσης της “Nielsen” εμφανίζοντας περισσότερους μεμονωμένους (unique) χρήστες από τους πραγματικούς.

Το ζήτημα έγινε αντιληπτό από ειδικούς αναλυτές της “Nielsen”, οι οποίοι διεξάγουν έρευνα ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Οι ειδικοί αναλυτές εστιάζουν την έρευνά τους στο ενδεχόμενο «λαθροχειρίας» στα στοιχεία επισκεψιμότητας που ανακοινώνει η ιστοσελίδα καθώς και στην μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε.

Με την στάση τους, αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει άμεση σύνδεση της εμπορικής πολιτικής με τα στρεβλά στοιχεία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η “Nielsen” έχει αφαιρέσει τα στοιχεία επισκεψιμότητας του “Gazzetta” για ολόκληρο το Μάιο.

Πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε από το “Gazzetta” στις 10 Μαΐου αναφέρονταν τα «επινίκια» για την πρωτιά και δίνονταν στοιχεία για την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου από τη Nielsen AGB. Σχολιάζεται μάλιστα ότι ήταν τόσο πειστική η δήλωση στελέχους της ιστοσελίδας ώστε άρχισε η έρευνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου