Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτά θα πει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος

Σειρά εκδηλώσεων σε διάστημα μίας εβδομάδας προγραμματίζει εν όψει ΔΕΘ η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικές αντιπολίτευσης σχεδιάζει εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη αλλά και σε γειτονικούς νομούς με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.





Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την ώρα που το κοινωνικό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα καταρρέει να δείξει πως η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και αφουγκράζεται τους πολίτες.

Είναι μόνο η αρχή

Οι εκδηλώσεις στη Μακεδονία είναι μόνο η αρχή καθώς η εξόρμηση της ΝΔ στην πορεία θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Ήδη οι «γαλάζιες» Γραμματείες έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε γειτονικούς νομούς, με θέματα που αφορούν, τις μεταρρυθμίσεις και τις επιπτώσεις του λαϊκισμού στη χώρα.

Οι πρώτες εκδηλώσεις

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει μέχρι στιγμής καταρτιστεί, τη Δευτέρα στις 12 του μήνα η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων θα πραγματοποιήσει συζήτηση στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» με θέμα «5 προβλήματα – 5 λύσεις». Ακολουθεί στις 13 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε., με επικεφαλής τον Γιάννη Σμυρλή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παύλου Μελά με θέμα: «Νέο status quo σε Ευρώπη και Βαλκάνια».

Την επόμενη ημέρα θα γίνει εκδήλωση της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας με επικεφαλής τον Γιάννη Οικονόμου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων με θέμα: «Τι είναι μεταρρυθμίσεις – Τι είναι λαϊκισμός και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας», ενώ στις 15 του μήνα εκδήλωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία για μια σύγχρονη δημοκρατία», του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής», με επικεφαλής τη Ρόδη Κράτσα

Η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος, Ζωή Ράπτη, θα επισκεφθεί τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Μαυροράχης και το Κέντρο ΑμεΑ «Ο Σωτήρ», που αποτελεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά ίδρυμα ΑμεΑ, με 300 παιδιά, αλλά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου και το συσσίτιο της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Ο γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, Γιώργος Σταμάτης, θα επισκεφθεί τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Αγιος Στυλιανός». Η γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, Μαρία Συρεγγέλα, θα βρεθεί μεταξύ άλλων στη «ΣΥΖΩΗ», όπου θα συναντηθεί με γονείς και φίλους παιδιών με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, στον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραδοσιακών Προϊόντων Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης, στον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, στον τομέα Γυναικών Managers και Επιχειρηματιών Μακεδονίας και στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Γυναικών της ΧΕΝΘ.

Ο γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, θα έχει συνάντηση με τον γενικό πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αντώνη Μανδρίτη, θα παραθέσει γεύμα με συμμετοχή διακεκριμένων στελεχών της κυπριακής κοινότητας, ενώ θα έχει συνάντηση με τη συντονίστρια ΣΑΕ Ευρώπης και εκπρόσωπο της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου, κ. Ευδοξία Πάντα, και με μέλη της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματίων.

Ο γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, Θεόδωρος Κόλλιας, θα έχει ευρεία συνάντηση με τα στελέχη της ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης και με την ΕΚΟ Αποστράτων και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε Καβάλα και Ροδόπη.

Εφαλτήριο αντεπίθεσης η ομιλία Μητσοτάκη

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια της θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του προγράμματος του κόμματος για την οικονομία, ενώπιον των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναδείξει το γεγονός ότι από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του Αλέξη Τσίπρα τίποτα δεν υλοποιήθηκε, υπογραμμίζοντας παράλληλα το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης.

Επανεκκίνηση με ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας με βάση τη συμφωνία αλήθειας που προωθεί η ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα δώσει υποσχέσεις στη ΔΕΘ, αλλά θα πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει πραγματική ελπίδα εξόδου από την κρίση. Στην κατεύθυνση αυτή θα προτείνει το τρίπτυχο «λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, περισσότερες επενδύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου