Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Τι θα υποσχεθεί από το βήμα της ΔΕΘ ο Τσίπρας

Με αιχμή του δόρατος τα 246 εκατομμύρια ευρώ που θα εισπράξει από την παραχώρηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να κάνει αναφορές στο θέμα της ανεργίας.





Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για προσλήψεις και φυσικά θα αναφερθεί στην έξοδο από το μνημόνιο.

Βέβαια, η σκιά του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης (2014) και του παράλληλου προγράμματος (2015) πλανάται βαριά πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Το αποτέλεσμα είναι το κυβερνητικό επιτελείο να αυτοπεριορίζεται και να αποφεύγει τα μεγάλα λόγια.

Οι τρεις άξονες

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα κινηθεί σε τρεις άξονες: Απολογισμός κυβερνητικού έργου, περιγραφή του οδικού άξονα για έξοδο από την κρίση, εξαγγελίες για την ανάπτυξη και την ανακούφιση των κοινωνικά αδυνάτων. Το γενικό πνεύμα θα είναι ότι η έξοδος από την κρίση είναι κοντά, τα δύσκολα είναι πίσω.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας έλαβε στα χέρια του και τα τελευταία στοιχεία για το Δημόσιο. Συνεπώς από το βήμα του Βελλιδείου, θα ανακοινώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τις εξαγγελθείσες προσλήψεις στο Δημόσιο στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Που στοχεύει

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα ενίσχυσης των κοινωνικά αδυνάτων ώστε να περάσει το μήνυμα ότι ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση δεν χάνει την κοινωνική ευαισθησία της και ότι αυτό αποτελεί εγγύηση ότι η κοινωνική αναδιανομή του εισοδήματος θα είναι μεγαλύτερη όταν αυξηθεί η πίτα. Στο πλαίσιο αυτό θα επαναλάβει τη δέσμη μέτρων για την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι εξαιτίας των περικοπών στο ΕΚΑΣ.

Τέλος ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι κοντά, στο εξής ανοίγει μια νέα περίοδος για την οικονομία και για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου