Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Το ισχυρό όπλο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Άδικα παλεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν εσωτερικά ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία ή τουλάχιστον την αίσθηση στον κόσμο πως υπάρχουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα μεγάλο όπλο το οποίο τον έχει κάνει ισχυρότερο. Εξελέγη από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 53% και μέσα σε ένα σχετικά μικρό διάστημα – λίγοι μήνες έχουν μεσολαβήσει από την εκλογή του –συσπείρωσε το κόμμα στο 90%!





Στο πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας συσπειρώθηκε όχι μόνο ο παραδοσιακός κόσμος της ΝΔ αλλά και όσοι πιστεύουν στη δύναμη των μεταρρυθμίσεων και πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης συσπείρωσε στο πλευρό του όλους όσους αποδέχονται πλέον πως πρέπει «να γλιτώσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Οι δημοσκοπήσεις πλέον καταγράφουν ξεκάθαρη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το «άνοιγμα» λοιπόν στους καραμανλικούς από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να δημιουργήσει εσωτερικά ζητήματα στη ΝΔ αλλά πολύ δύσκολα θα πετύχει το σκοπό του για έναν κυρίως λόγο.

Ο Κώστας Καραμανλής – άρα λοιπόν και οι βουλευτές και στελέχη που ανήκουν στο «μπλοκ» του – είναι θεματοφύλακας της ενότητας του κόμματος όπως έχει αποδείξει πολλές φορές.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας το… άνοιγμα του Κώστα Ζαχαριάδη στους καραμανλικούς τόνισε: «θέλουν να παρουσιάσουν τη ΝΔ ως κόμμα με εσωκομματικά προβλήματα. Η ΝΔ είναι μπετόν αρμέ με στόχο να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου