Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 77χρονου ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου, χειριστή του ταχύπλοου σκάφους, που εμβόλισε την λάντζα στην Αίγινα, ανακοίνωσε ο γνωστός δικηγόρος και πρώτος του ξάδελφος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.Ο κ. Λυκουρέζος, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του πρώτου του ξαδέλφου, κατά την παρουσία του στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναφέρει ότι μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλε, να επιδείξει, νιώθει συναισθηματικά την ανάγκη, να αποσυρθεί από την περαιτέρω εκπροσώπησή του.

Η ανακοίνωση του κ. Λυκουρέζου:

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του.Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.
Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου