Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μητσοτάκης: Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές πως προτιμά τις εκλογές για τη χώρα από τη δημιουργία μιας Οικουμενικής κυβέρνησης.


Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Στον ενικό» στον τηλεοπτικό σταθμό Star τόνισε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει ένα παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους, χειραγώγησης των αρχών και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. «Ο κ. Τσίπρας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα, αλλά δεν φαίνεται να έχει βάλει μυαλό», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σχηματισμού Οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι κανείς δεν θέτει κάτι τέτοιο και με εξαίρεση το προσφυγικό και τα εθνικά όπου μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης, χωρίζει άβυσσος την ουσία των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα συμμετάσχω σε οποιαδήποτε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών,  πόσω μάλλον για ένα μείζον εθνικό ζήτημα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Στο ζήτημα αυτό με τον Πρωθυπουργό είχα μία απευθείας επικοινωνία. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να έχουν ενημέρωση. Καθόμαστε πάνω σε μία «βόμβα». Απαιτείται, όχι απλά ξεκάθαρη στρατηγική, αλλά να σκεφτούμε και τι εναλλακτικά σενάρια μπορούν να υπάρξουν» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφορικά με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αν η κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη τότε θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Συντάγματος ξεκαθαρίζοντας πως δεν γίνεται να υπάρχουν δύο πλειοψηφίες. Μία εσωτερικού και μία με τη βοήθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να περνούν τα δύσκολα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές.

«Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές. Θα αντέξει η οικονομία μας μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση αν αυτή προκύψει. Δεν τις ζητώ τις εκλογές και δεν θα τις προκαλέσω», είπε μεταξύ άλλων ενώ απάντησε αρνητικά και στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με άλλο πρωθυπουργό.

«Αν ο κ. Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη θα συμβεί γιατί κάποιοι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν πχ το ασφαλιστικό. Γιατί θα το ψηφίσουν με άλλον πρωθυπουργό;», ανέφερε και σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και είπε ότι δεν βιάζεται να γίνει εκείνος πρωθυπουργός αλλά τον ενδιαφέρει ό,τι είναι εθνικά ωφέλιμο.

Σχετικά με το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στις προτάσεις που κατέθεσε στη Βουλή δεν έχει πάρει απάντηση και επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει επιμέρους διατάξεις.



Επιπρόσθετα για τα θέματα των αγροτών, είπε ότι σήμερα συναντήθηκε με κάποιους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ ότι δεν στηρίζει μπλόκα.

«Να θυμίσω τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πάνω στα τρακτέρ. Εγώ Τσίπρας δεν θα γίνω», πρόσθεσε και επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές πρέπει να κλείσει.

«Τον κατηγορώ ότι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι νέος είναι πιο παλιός από το παλιό. Εγώ έχω ασκήσει κριτική και στο δικό μου κόμμα. Τραβάμε γραμμή με το παρελθόν και αυτά τα λάθη δεν θα τα επαναλάβουμε», ανέφερε καλύπτοντας πάντως την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου