Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Όλο το παρασκήνιο – Πως και γιατί «έφαγαν» τον Σφακιανάκη

Με τον πλέον άκομψο τρόπο επέλεξε η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να απομακρύνει από τη θέση του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον Μανώλη Σφακιανάκη.





Μετά από ένα απίστευτο «μπρος-πίσω», που επισκίασε τις φετινές κρίσεις, ο Χανιώτης υποστράτηγος που απομακρύνεται με… εύσχημο τρόπο από την υπηρεσία που ο ίδιος δημιούργησε και εξέλιξε σε μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη, με άπειρες διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, με νέα απόφαση του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο κ. Σφακιανάκης ορίζεται ως βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την… εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία, όμως, θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής. Η απόφαση ορίζει πως ο κ. Σφακιανάκης μετατίθεται «στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως βοηθός προϊσταμένου Επιτελείου/ΑΕΑ, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Μία εξέλιξη που αφήνει έκθετο τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Τόσκα, ο οποίος έχει επιδοθεί σε μπαράζ αμφισβήτησης των ικανοτήτων και του έργου του κ. Σφακιανάκη, αποδίδοντας την προβολή του στις… καλές δημόσιες σχέσεις. «Σε ένα οργανωμένο σύστημα, καπρίτσια δεν χωρούν. Δεν μπορεί κάποιος να μένει 20 χρόνια στην ίδια θέση, ούτε κάποιος αποκτά ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Προφανώς είχε υπερβεί τα όρια όσον αφορά τη χρήση των ΜΜΕ, για μένα η σεμνότητα είναι σημαντική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Τι κι αν επί ημερών Σφακιανάκη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι υπηρεσία-κόσμημα και ηγείται τριών μεγάλων πρότζεκτ σε ολόκληρη την Ευρώπη – πρόληψη εγκλήματος μέσα από πιστωτικές κάρτες, frauds και δημιουργία ειδικής πλατφόρμας κατά της παιδικής πορνογραφίας; Τι κι αν έχει βραβευθεί από τη Unicef για τη σημαντική συμβολή της στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού; Τι κι αν έχει βραβευθεί τρεις φορές από το FBI για την άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας σε θέματα πρόθεσης αυτοκτονιών; Τι κι αν έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπων από την αυτοκτονία; Τι κι αν έχει εξαρθρώσει δεκάδες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας και trafficking σε όλη την Ευρώπη;

πηγή: εφημερίδα Παρασκήνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου