Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τι να σου πω Αλέξη... ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες - Όλος ο διάλογος Τσίπρα-Μέρκελ

Δεκτή υπό όρους έγινε από την πλευρά της Ελλάδας η πρόταση Τουρκίας και Γερμανίας, για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό. Μια πρόταση που όλα δείχνουν πως δεν είχε γίνει γνωστή στους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους και τον Αλέξη Τσίπρα.






Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ο πρωθυπουργός είχε μόλις επιστρέψει από το ταξίδι στη Τεχεράνη, όταν επικοινώνησε τηλεφωνικός με την  Άνγκελα Μέρκελ.

«Εντάξει, Άνγκελα, εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν τουρκικές απαιτήσεις ή ζητήματα που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο και δεν θα τεθούν θέματα εθνικής κυριαρχίας», ήταν η κατάληξη της τηλεφωνικής συζήτησης, λίγες ώρες μετά την ενημέρωση του Τσίπρα από τις επίσημες ανακοινώσεις.

Η Άνγκελα Μέρκελ πριν κλείσει το τηλέφωνο θέλησε να αποφορτίσει το κλίμα και αστειευόμενη είπε: «Τι να σου πω Αλέξη. Ο διάβολος κρύβεται πάντα τις λεπτομέρειες». Η κ. Μέρκελ προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να καθησυχάσει τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία που κλείστηκε τουλάχιστον σε προφορικό επίπεδο με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου