Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρας: Έτοιμοι για αλλαγές στο Ασφαλιστικό των αγροτών – Να έρθουν για διάλογο

Σκληρή επίθεση στην αντιπολίτευση - 4 οι άδειες για τους τηλεοπτικούς σταθμούς - Τέλος στα σενάρια εκλογών






«Η προσφυγική κρίση βρίσκεται στο απόγειό της. Είναι η μεγαλύτερη μετακίνηση από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πλειονότητα των κατοίκων των νησιών και του λιμενικού δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο και οι υπόλοιποι παρακολουθούν αμήχανοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ξενοφοβικό κλίμα αλλά και τις κυβερνήσεις της Ευρώπης που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Η Ελλάδα θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την δημιουργία κέντρων υποδοχής με την συνδρομή του στρατού. Περιμένουμε και από τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι α λα καρτ. Η οικονομική και προσφυγική κρίση συμπληρώνονται και από την κρίση ασφάλειας σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή».
«Αυτή η κρίση συμπληρώνεται από την κρίση αστάθειας και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Διαθέτουμε γενναιότητα για να μετατραπεί η χώρα μας σε μέρος της λύσης. Και αυτό ξεκινά από την μεγάλη αλλαγή που έχει έρθει στην εξωτερική μας πολιτική και αποδίδει ήδη καρπούς. Η Ελλάδα αναλαμβάνει το ρόλο που της αναλογεί. Από αδύναμη χώρα στο διεθνές περιβάλλον μετατρέπεται σε χώρα κόμβο στη Μεσόγειο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι κάνουμε σταθερά βήματα για να μετατραπεί η χώρα από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης και έκανε λόγο για νέο δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής το οποίο αποδίδει καρπούς. «Η Ελλάδα δεν περιορίζεται σε στάση αναμονής για βοήθεια από την Ευρώπη. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα κόμβο της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Μια γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής».
«Δεν παραβλέπω την κόπωση του λαού μας μετά από 6 χρόνια σκληρής λιτότητας. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο κάβο. Προβλέπουμε ότι η αξιολόγηση θα γίνει γρήγορα χωρίς τακτικισμούς των δανειστών. Έχουμε προετοιμάσει το έδαφος γι” αυτό. Τα έσοδα έχουν αποδείξει ότι είμαστε σε καλό δρόμο», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι «είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ και τηρούμε κατά γραμμα την συμφωνία έχοντας υπόψιν την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων».
Η επίσκεψη στο Ιράν
«Τα αποτελέσματα της δουλειάς που έγινε εκεί δεν θα αργήσουν να φανούν», είπε. Αναφέρθηκε σε συμφωνίες τόσο στον πετρελαϊκό τομέα όσο και στον τομέα της τεχνολογίας. «Έκλεισα σημαντικές επενδυτικές και αναπτυξιακές συμφωνίες στις μεταφορές, στην ενέργεια στα αγροτικά προϊόντα. Σε λίγο χρόνο η εικόνα της χώρας διεθνώς θα έχει αλλάξει».
Ο ρόλος της Ελλάδας στο Κυπριακό
«Έχει ανοίξει παράθυρο ελπίδας για την επίλυση του Κυπριακού και την αποκατάσταση των σχέσεών μας με την Τουρκία. δεν ξεχνάμε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα κατοχής», τόνισε ο κ. Τσίπρας κάνοντας αναφορά στο Κυπριακό ζήτημα.
Μήνυμα στο ΔΝΤ
Αυτό που μένει, είπε είναι να αναγνωριστεί από το σύνολο των θεσμών και όχι μόνο των ευρωπαϊκών ώστε η Ελλάδα να φύγει από την στασιμότητα και να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.
Ασφαλιστικό
«Θα γίνει μια μικρή αύξηση των εισφορών από τους εργοδότες κατά 1% και το έχουμε συμφωνήσει με τους εργοδότες και είναι αυτονόητο ότι θα γίνει αποδεκτή και από τους θεσμούς. Τηρεί το γράμμα της συμφωνίας. Αυτό είναι μαι λεπτομέρεια μπροστά στην μεγάλη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.Είναι μια πρόταση που γράφτηκε στα ελληνικά και δεν αποφασίστηκε μέσα από κλειστές κάμαρες. Είναι μια πρόταση που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Θα έλεγα ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά κυρίως εμάς και όχι τους θεσμούς. Δεν είναι κάτι που μας επιβάλλουν οι θεσμοί. Είμαστε ανοικτοί σε βελτιώσεις. Η πρόταση μας έχει μια λογική προστατεύει τους ασθενέστερους με την εθνική σύνταξη για να μην υπάρχουν πολίτες πολλών ταχυτήτων. Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι δεν είναι προαιρετική η μεταρρύθμιση. Όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να σβήσει την φωτιά που αυτοί άναψαν και θέριεψαν τα προηγούμενα χρονιά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σχετικά με το φλέγον θέμα του Ασφαλιστικού.
Επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον Μητσοτάκη
Επίθεση προς τον πρόεδρο της νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως όσα πρότεινε στη Βουλή ήταν αυτά που πρέπει να αποφύγουμε, κάνοντας λόγο για ρεσιτάλ ανευθυνότητας εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Αδιαφορούν πως θα μπει η χώρα στην ανάπτυξη. Στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους με μπλοκάκι μοιράζουμε το βάρος στα υψηλά και στα μεσαία εισοδήματα. Αυτό δημιουργεί προτάσεις που πρέπει να επενεξαταστούν. Και άφησε παράθυρο συνεννόησης με όλους», σημείωσε.
Επίθεση και στα ΜΜΕ
Ο πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του εξαπολύοντας επίθεση και προς τα συστηματικά όπως είπε ΜΜΕ τα οποία σήμερα τους αποθεώνουν ενώ στο παρελθόν τους πολεμούσαν. «Δεν αγάπησαν ξανά τον αγρότη αλλά συνδέονται με σκοπιμότητες. Με την αγωνία τους να μην εκκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και οι έρευνες για τα μεγάλα δάνεια του Τύπου».
Είμαστε το τέκνο της ανάγκης
«Καλά κάνουν και φοβούνται όσοι φοβούνται» είπε ο πρωθυπουργός. «Είμαστε το τέκνο της ανάγκης να μπει τάξη σε αυτό τον τόπο, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να χαριστούμε σε κανέναν. Εκλεγήκαμε μόλις πριν από 4 μήνες για να υλοποιήσουμε την συμφωνία που φέραμε το καλοκαίρι κρατώντας κόκκινες γραμμές. Και αυτό κάνουμε καθημερινά. Δεν θα κόψουμε για 12η φορά τις συντάξεις θα προστατεύσουμε την α κατοικία, θα κάνουμε το παν για να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο της εργασίας να οργανωθεί ξανά και θα βάλουμε τέλος στην διαφθορά στη διαπλοκή και στις λίστες των φοροφυγάδων και στην αναρχία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».
Παράλληλο πρόγραμμα
«Ήδη το νομοσχέδιο του παράλληλου προγράμματος», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, «συζητείται και την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί. Κόντρα σε όσους με χαιρεκακία έλεγαν ότι έχει αποσυρθεί».
Τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες
Ο πρωθυπουργός κατέληξε ανακοινώνοντας ότι οι άδειες που θα λάβουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι συνολικά 4 υπογραμμίζοντας ότι: «Ο καιρός τη υπομονής απέναντι στην αντιπολίτευση για να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση για την πλήρωση των θέσεων του ΕΣΡ έλαβε τέλος. Η άρνησή τους αποτελεί θεσμική εκτροπή μετρώντας τα λόγια μου κυριολεκτικά. Η συναίνεση επιβάλλεται από το Σύνταγμα της χώρας. Θέλουν να βραχυκυκλώσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης. Είναι κρίμα που ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την θητεία του έτσι ξεπληρώνοντας γραμμάτια στην διαπλοκή. Αύριο καταθέτουμε διάταξη που θα αναφέρει ότι οι άδειες θα είναι τέσσερις και έτσι θα αποφύγουμε τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος. Με δεδομένη την άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει την απόφαση για τις άδειες θα πάρει η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Όπως κάθε φορά που το καινούριο γεννιέται οι ωδίνες είναι πολλές. Η διαπλοκή λοιπόν το επόμενο διάστημα τελειώνει και επιτίθεται σκληρά αλλά η χώρα έχει γυρίσει σελίδα. Θα αντέξουμε να υλοποιήσουμε την εντολή που τρεις φορές μας έδωσε ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου