Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτη καταγγελία του Ιγνατίου: Με «έδωσαν» στο ΔΝΤ ότι αλλάζω δηλώσεις της Λαγκάρντ για να εξυπηρετώ μιντιακά συμφέροντα

Μια απίστευτη καταγγελία, για Ελληνα συνάδελφό του έκανε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον Μιγάλης Ιγνατίου.


Ο γνωστός δημοσιογράφος αρχικά στον αέρα της πρωινής εκπομπής του Mega και αργότερα με ανάρτησή του στον προσωπικό του ιστότοπο, κατήγγειλε ότι Ελληνες δημοσιογράφοι τον κατήγγειλαν στο ΔΝΤ υπονοώντας ότι άλλαξε λίγο ως πολύ το νόημα των δηλώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ για να εξυπηρετήσει μιντιακά συμφέροντα, τα οποία αντιστρατεύονται την κυβέρνηση.


Οπως ο ίδιος εξήγησε στο πρωινό του Mega, η καταγγελία στα γραφεία του ΔΝΤ για το πρόσωπό του έγινε με αφορμή δηλώσεις της κυρίας Λαγκάρντ την προηγούμενη Πέμπτη για την ελληνική διαπραγμάτευση.

«Η κυρία Λαγκάρντ εξηγούσε τι ζητά από τους Ευρωπαίους και την κυβέρνηση και εμείς τονίσαμε ότι αν δεν τελειώσει το Ασφαλιστικό, δεν αρχίζει η συζήτηση για το Χρέος» εξήγησε.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Μιχάλη Ιγνατίου έχει ως εξής:

«Προκαταβολικά απολογούμαι στους αναγνώστες, διότι εν μέσω της άνευ προηγουμένου οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, όταν χιλιάδες συμπατριώτες μας δεν διαθέτουν πιά τα στοιχειώδη, θα τους απασχολήσω σήμερα με ένα πρόβλημα, το οποίο δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά τη δημοσιογραφική κάλυψη ενός εκ των Θεσμών και δανειστών της πατρίδας μας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την περασμένη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, μετά την συνέντευξη Τύπου της κ. Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία απάντησε σε ερώτησή του MEGA για την Ελλάδα, πήγαμε -όπως κάνουμε συχνά- σε ειδική ενημέρωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Foreign Press Center με τις συναδέλφους της Καθημερινής και της ΕΡΤ, οι οποίες είναι επίσης διαπιστευμένες στην Ουάσιγκτον, όπου η έδρα του Λευκού Οίκου, όλων των υπουργείων της αμερικανικής κυβέρνησης και βεβαίως του ΔΝΤ. Αυτή βασικά είναι η ρουτίνα μας… Από ενημέρωση σε ενημέρωση, αλλά και σκληρές ερωτήσεις σε όλους για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όταν τελείωσε η ενημέρωση του κ. Κίρμπι, ο οποίος μίλησε και για το θέμα της βίζας που χρειάζονται οι Ελληνες πολίτες για να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, είδα ότι είχα αναπάντητη κλήση από στέλεχος που εμπιστεύομαι, το οποίο μου είπε ότι υπάρχει εναντίον μου καταγγελία ότι αλλοίωσα τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ. Η καταγγελία δεν ερχόταν από το Γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα, όπως αρχικά υπέθεσα, αλλά από Ελληνα δημοσιογράφο.

Μετά τη συζήτηση που είχα με το στέλεχος, ήταν ξεκάθαρο σε μένα ότι η καταγγελία εναντίον μου έγινε από ένα εκ των Ελλήνων δημοσιογράφων, οι οποίοι ισχυρίζονται στις ανταποκρίσεις τους και στα κοινωνικά δίκτυα ότι μεταδίδουν τα νέα από την Ουάσιγκτον, ενώ βρίσκονται εκατοντάδες μίλια μακριά. Αργότερα φάνηκε από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ότι η καταγγελία ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας δημοσιογράφων, και στόχευαν την εκδίωξή μου από το Ταμείο, όπου είμαι διαπιστευμένος τα τελευταία 5 χρόνια και 11 μήνες. Είμαι ο αρχαιότερος δημοσιογράφος ελληνικών ΜΜΕ στο Ταμείο, όπως και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η καταγγελία του Ελληνα δημοσιογράφου στο ΔΝΤ υπονοούσε, λίγο-πολύ, ότι άλλαξα ηθελημένα το νόημα των δηλώσεων της κ. Λαγκάρντ για να εξυπηρετήσω, όπως άφησε να εννοηθεί αργότερα, μιντιακά συμφέροντα, τα οποία αντιστρατεύονται την κυβέρνηση.

Αρχικά αντιλήφθηκα από το στέλεχος ότι το θέμα αφορούσε την ανταπόκρισή μου στο «Εθνος», του είπα ότι δεν βάζω εγώ τους τίτλους, αλλά αν ο τίτλος είναι λάθος θα φροντίσω να διορθωθεί στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, και επίσης εάν είναι διαθέσιμο το βίντεο με τις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΕΘΝΟΥΣ, όπως και στην προσωπική μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου