Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σοκ: Μαθητές τρώνε το κολατσιό τους από τα σκουπίδια!


μαθητης ψαχνει στα σκουπιδια
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ                                                   Η οικονομική εξαθλίωση σε όλο της το μεγαλείο καταγράφεται σε πολλά σχολεία της Κρήτης, αφού πολλοί μαθητές ψάχνουν σε κάδους απορριμμάτων προκειμένου να βρούνε κάτι να φάνε...
Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και εκφράζεται έντονα η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας θεσμός που θα προσφέρει γεύματα, κάτι σαν συσσίτια δηλαδή, σε σχολικές μονάδες.
Ο πρόεδρος του συλλόγου των δασκάλων του νομού Ηρακλείου, με παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν μαθητή που πήρε από τα σκουπίδια μία τυρόπιτα για τη φάει, διευκρινίζοντας πως αυτό το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό και πως οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών εξομολογούνται σε εκπαιδευτικούς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πως δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά τους. Οι δάσκαλοι του Ηρακλείου καλούν τους δήμους να πάρουν εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα για να μην φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου