Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Πρόσχημα το χαράτσι, αγκάθι οι απολύσεις

σαμαρας-κουβελης-βενιζελος-για-το-εσωτερικο«ΑΓΚΩΝΙΕΣ» ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ
Η μία μετά την άλλη διαδέχονται οι «αγκωνιές» των κυβερνητικών εταίρων την παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους Βενιζέλο και Κουβέλη...

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με τη συνέχιση της επιβολής χαρατσιού στα ακίνητα χωρίς να αντιπροτείνει ισοδύναμο για την κάλυψη της μαύρης τρύπας στα έσοδα , αποσιωπώντας ωστόσο το οξύ πρόβλημα που έχει προκαλέσει ο δικός του Κικίλιας του ΟΑΕΔ ο οποίος εμφανίζει απορροφητικότητα στα προγράμματα της ανεργίας μόλις 8,5%.
Ο δε Βενιζέλος που πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ μιλά για παραπάνω κονδύλια στην αγορά εργασίας παρακάμπτοντας τα αίσχη του «κολλητού» του Μανιτάκη που τη μία μέρα μιλά για απολύσεις 25.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο και την άλλη αναιρεί λέγοντας ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα από την τρόικα.
Τούτων δοθέντων, οι δύο εταίροι επενδύουν στη στείρα αντιπαράθεση για το χαράτσι το οποίο επιβλήθηκε – για να μην ξεχνιόμαστε – από τον Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών. Όσον δε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι τέτοιο μόνο σε περίπτωση πολιτικού ατυχήματος μπορεί να συμβεί.
Από τη στιγμή όμως που ο Σαμαράς ελέγχει , σύμφωνα με τον Στουρνάρα, τον χρόνο καταβολής της δόσης των 2,6 δις ευρώ και της μερικής εκταμίευσης των 6 δις ευρώ έως τα τέλη του μήνα , μόνο εκλογές δεν σκέφτεται .
Αντιθέτως θεωρεί τελειωμένους τους προερχόμενους από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ Μανιτάκη, Τσαυτάρη, Λιβιεράτο και Ρουπακιώτη που ούτως ή άλλως σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους λένε πως κάπου εδώ πρέπει να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.
Κοντολογίς , το πρόβλημα είναι οι απολύσεις και όσο ο Μανιτάκης δεν προσκομίζει καταλόγους , ακριβώς επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των επίορκων προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ , τόσο το πρόβλημα θα διαιωνίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου