Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Χρυσόστομος: Να παραιτηθεί ο Μιχάλης Σαρρής και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας


Αρχιεπίσκοπος-ΧρυσόστομοςΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ                                             Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη,  ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος...

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας προσφυγή κατά της απόφασης της τρόικας να καταργήσει τις υπάρχουσες μετοχές της Τράπεζας Κύπρου.
Κατόπιν της προσφυγής εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο προσωρινό διάταγμα, με το οποίο αναστέλλει μέχρι τις 5 Απριλίου την απόφαση για τη διαγραφή των μετοχών στην Τράπεζα Κύπρου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος φέρεται να έχει δηλώσει, ότι δέχεται απειλές από την Τρόικα να αποσύρει την προσφυγή του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κλείσουν και οι δύο τράπεζες. Προβληματισμός υπάρχει και στην κυπριακή κυβέρνηση, αν και δεν έχει λάβει επίσημα θέση για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Στην προσφυγή κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο αναφέρεται, ότι είναι παράνομη και συνιστά κατάφωρη παραβίαση του ατομικού δικαιώματος στην ιδιοκτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου