Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

«Θα σε πάρει ο Δρόμος» στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης


θα-σε-πάρει-ο-δρόμος
Η SOLD-OUT ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ                                           ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ, του Σάκη Σερέφα σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι: Η  παράσταση που εγκαινίασε με επιτυχία το 3ο low budget festival στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης...
, κι ένα καστ πολύ δυνατό από καλούς εκπροσώπους της νέας θεατρικής γενιάς (Αντώνη Φραγκάκη, Τζένη Θεωνά, Εύα Κοτανίδου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Μαρία Σκαφτούρα, Βασίλη Μαργέτη και Δώρα Στυλιανέση), επιστρέφουν για 8 μόνο παραστάσεις, από τις 18 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Λίγα Λόγια για το Έργο:
Εννέα ιστορίες ανθρώπων σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Ιστορίες από γερά ζόρια που τους πέτυχαν στη μέση του δρόμου. Αλλά και η παρηγοριά τους από το δρόμο ήρθε πάλι. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι δεν το βάζουν κάτω. Πέφτουν και σηκώνονται. Δύσκολα, αλλά σηκώνονται. Γιατί είναι άνθρωποι που τους παίρνει ο δρόμος. 
IMG_9629
Η Ρούλα που έκανε το Παρθενώνας-Λευκός Πύργος ρυτίδα. Ο σουβλατζής που δε σερβίρει καγκουρό. Η γυναίκα που χώρισε με το ψυγείο της για την αγάπη μιας κουρούνας. Η πόρνη που δε βγάζει τα μάτια των αντρών έξω. Το αγόρι που φουμέρνει μόνο με «σωστές» γριές. Ο ρεσεψιονίστ που φτιάχνει αποσκευές για Ανδρομέδα. Η γυναίκα που σιχαίνεται τους φωνακλάδες κολιούς. Το κορίτσι που έβλεπε τα τρένα να περνούν κι ένα άλλο που απομακρύνθηκε από τη Σελήνη είκοσι εκατοστά.
Άνθρωποι που τους πήρε ο δρόμος… όπως εκείνο το πιτσιρίκι τρέχοντας για παιχνίδι ένα ζεστό μεσημέρι σε κάποιο νησί. «Φέτες ζωής» χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης της παράστασης, Ένκε Φεζολλάρι, τις 11 μικρές αυτές ιστορίες του Σάκη Σερέφα. Ιστορίες ανθρώπων «τρελαμένων απ’ τη μοναξιά», οι οποίοι, παρά τις τρικλοποδιές της παλιοζωής, επιμένουν, ξανασηκώνονται και συνεχίζουν.
«Η μοναξιά είναι το βαθύτερο δεδομένο της ανθρώπινης κατάστασης. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που γνωρίζει πως είναι μόνος»,  Οκτάβιο Πας
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά-Κοστούμια: Άσση Δημητρολοπούλου
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου ( www.explosivemech.gr)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού
Ερμηνεύουν: Νεκταρία Γιαννουδάκη, Τζένη Θεωνά, Εύα Κοτανίδη,Βασίλης Μαργέτης, Μαρία Σκαφτούρα (κάθε Τρίτη), Δώρα Στυλιανέση (κάθε Δευτέρα), Αντώνης Φραγκάκης
Στοιχεία Παράστασης:
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη
από 18 Μαρτίου έως 09 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Διάρκεια Παράστασης: 90' (χωρίς διάλειμμα)
Τιμή Εισιτηρίου: 10,00 € (γενική είσοδος)
Χώρος: Στο γκαράζ του Ίδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206, Ταύρος // www.mfc.gr
xορηγοί Επικοινωνίας: tospirto.net
Αθήνα 9,84/monopoli.gr/ ΕπίΣκηνής/AthensMagazine.gr/
almurofustiki.com/vakxikon.gr
Προπώληση:
Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) / 210 3418579/ Δευ-Παρ 11:00 - 14:00, www.mcf.gr και σε καταστήματα public (εκτός Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία & Αγ. Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου