Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Βρούτσης: Αύριο υπογράφω για το επίδομα στους ελεύθερους επαγγελματίες


Γιάννης-Βρούτσης«ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ»                        Το επίδομα ανεργίας στου ελεύθερους επαγγελματίες δεσμεύτηκε για ακόμα μια φορά ότι θα δώσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να πέσει ο κατώτατος μισθός...

«Ανάσα» για τους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι έχει δεσμευτεί για τη χορήγηση του επιδόματος «και αύριο υπογράφω την υπουργική απόφαση».
Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στις αναπηρικές συντάξεις, υποστηρίζοντας ότι σε 10-12 μέρες θα περάσει από τη Βουλή ο νόμος που θα τους χορηγεί σύνταξη για έξι μήνες, ενώ σε ό,τι αφορά τις ανίατες ασθένειες και μη αναστρέψιμες περιπτώσεις θα περιοριστούν οι συνεχείς επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας σε μια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τελεία και παύλα. Θα περνούν από επιτροπή μια φορά και τέλος».
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο θέμα το κατώτατου μισθού δηλώνοντας καθαρά ότι δεν πρόκειται να μειωθεί κι άλλο υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τεθεί ποτέ αυτό το θέμα, τονίζοντας ωστόσο ότι το θέμα θα επανεξεταστεί το 2014, με τον ίδιο να παρουσιάζει έναν νέο μηχανισμό που θα διαμορφώνει τον κατώτατο μισθό τους πρώτους τρεις μήνες του 2013. Επίσης στην ερώτηση που του έκανε ο κ. Παπαδάκης σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης εάν η τρόικα ζητήσει και νέα μείωση, δήλωσε: «Εσείς να αρκεστείτε στη δήλωση του υπουργού και του πρωθυπουργού ότι ο κατώτατος δεν θα μειωθεί άλλο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου