Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Έλληνας έκλεψε πίνακα του Νταλί!


νταλι-πινακας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΗΓΓΕΙΛΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ Ν.Υ.
Κατηγορίες σε ένα 29χρονο Έλληνα απήγγειλε η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, για την κλοπή του πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί από γκαλερί του Μανχάταν που έγινε πριν οχτώ μήνες...
Ο Φοίβος Ισταυρίογλου κατηγορείται ότι έκλεψε τον πίνακα του 1949 «Δον Χουάν Τενόριο», στις 19 Ιουνίου από την γκαλερί «Venus Over Manhattan».
Ο 29χρονος Έλληνας θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο την ερχόμενη Τρίτη και η εγγύηση που έχει οριστεί για να αφεθεί ελεύθερος ανέρχεται σε 100.000 δολάρια.
Τον Ισταυρίογλου παγίδεψε ένας μυστικός αστυνομικός, ο οποίος προσκάλεσε τον κατηγορούμενο στη Νέα Υόρκη για να τον «προσλάβει» ως σύμβουλο τέχνης. Ο 29χρονος συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρομιο JFK.
Τον Ιούνιο του 2012, εμφανίστηκε σαν πελάτης της γκαλερί, πήρε τον πίνακα από τον τοίχο όπου εκτίθονταν, τον έβαλε σε μια τσάντα από ψώνια και εξαφανίστηκε. Η αξία του πίνακα υπολογίζεται στα 150.000 δολάρια.
Ο άνδρας τότε δεν έγινε αντιληπτός, όμως καταγράφηκαν οι κινήσεις του από τις κάμερες της γκαλερί.
«Αφού οι εικόνες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως στην γκαλερί από την Ελλάδα. Μία εις βάθος έρευνα οδήγησε στη σύλληψη και την απαγγελία κατηγορίας κατά του υπόπτου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου