Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Βασιλικό γεύμα Ράιχενμπαχ και… γύρω γύρω μπράβοι

Χορστ ΡάιχενμπαχΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ...
Πλήρωσαν 240 ευρώ και άφησαν πουρμπουάρ κάτι ψιλά για να γευτούν εδέσματα από την ελληνική κουζίνα και να πιουν μακεδονίτικα κρασιά. Το εστιατόριο που τους φιλοξένησε στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης θύμιζε… αστυνομικό τμήμα, αφού παντού υπήρχαν άνδρες της Ασφάλειας...
Ο Γερμανός επικεφαλής της «Task Force» Χορστ Ράιχενμπαχ και η τετραμελής παρέα του σε λιγότερο από μία ώρα ξόδεψαν τα χρήματα που για να βάλει στην τσέπη του ένας Έλληνας εργαζόμενος πρέπει να δουλέψει σκληρά 15 ημέρες.
Ο Χ. Ράιχενμπαχ επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και εμπιστεύτηκε τον Γερμανό πρόξενο στην πόλη Βόλφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάγερ για να γευτεί την ελληνική κουζίνα. «Μας τηλεφώνησαν από το γραφείο του Γερμανού προξένου και έκαναν κράτηση για πέντε άτομα. Δεν μας φάνηκε παράξενο το γεγονός, αφού ο πρόξενος και παλιότερα επισκέφθηκε το εστιατόριο» τονίζουν στη «δημοκρατία» ο Δημήτρης και η Νατάσα Νάση, ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Ρόδι και μέλι».
Οι δυο τους, ωστόσο, κατάλαβαν λίγα 24ωρα αργότερα ότι δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη κράτηση. Ανδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πήγαν στο εστιατόριο μία ημέρα πριν από το γεύμα και έλεγξαν όλους τους χώρους. Εψαξαν από τις τουαλέτες ως και τα ντουλάπια στην κουζίνα. «Μάθαμε τότε ότι θα ερχόταν για φαγητό ο Χ. Ράιχενμπαχ» σημειώνει ο κ. Νάσης και προσθέτει ότι έλεγχος έγινε και λίγη ώρα προτού βρεθούν στο εστιατόριο οι Γερμανοί.
Η ώρα του γεύματος έφτασε. Τέσσερις αστυνομικοί παρίσταναν τους πελάτες και κάθισαν σε τραπέζι, ακριβώς δίπλα από τους Γερμανούς. Αλλοι τόσοι αστυνομικοί κάθισαν στον επάνω όροφο, ενώ στον εξωτερικό χώρο αναπτύχθηκαν ακόμη 10 άνδρες.
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ και ο Βόλφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάγερ έφτασαν στο μαγαζί με ακόμη τρεις υπαλλήλους του γερμανικού προξενείου. Ευγενικός ο επικεφαλής της «Task Force», χαιρέτισε το προσωπικό και κάθισε. Δεν είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή του και τα πιάτα άρχισαν να βγαίνουν γρήγορα από την κουζίνα.
Για πρώτο πιάτο προτίμησαν ψαρόσουπα, ενώ στη συνέχεια χταπόδι ψημένο στα κάρβουνα και ριζότο με θαλασσινά. Δοκίμασαν επίσης αμπελόφυλλα με κιμά, ενώ στη μέση του τραπεζιού έβαλαν παϊδάκια και σουτζουκάκια.
Στο τέλος του γεύματος προτίμησαν αρμενοβίλ και προφιτερόλ με χυμένη καυτή σοκολάτα. Από την κάβα επέλεξαν το «Μαγικό Βουνό» και το «Δυο Ελιές – κτήμα κυρ Γιάννη». Προτού αποχωρήσει ο κ. Ράιχενμπαχ ευχαρίστησε το προσωπικό του εστιατορίου και υποσχέθηκε ότι θα τους προτιμήσει και στο μέλλον… 
πηγή: εφημερίδα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου