Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ο Φώτης Τσοτουλίδης-ηθοποιός του Corpus Christi στο «Π»


ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το ανέβασμα της παράστασης Corpus Christi και τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο, οι συντελεστές του έργου ανακοίνωσαν ότι πέφτει πρόωρα η αυλαία του έργου...

Το «Π» μίλησε με τον Φώτη Τσοτουλίδη, ηθοποιό του «πολυτάραχου» έργου, ο οποίος μίλησε για τη λήξη της παράστασης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κατεβαίνει λόγω της ενημέρωσης που έλαβαν οι συντελεστές από την αστυνομία πως ολόκληρα πούλμαν κατεβαίνουν από τη Βόρειο Ήπειρο για να διαμαρτυρηθούν έξω από το θέατρο και εξέφρασε τα συναισθήματά του για τον «βίαιο» τερματισμό του έργου.
«Σήμερα θα είναι η τελευταία μας παράσταση. Είναι θλιβερό εν έτη 2012 να "φιμώνεται" ένα θέατρο στη χώρα που γεννήθηκε το Θέατρο, λόγω του σκοταδισμού, ο οποίος διέπει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φώτης Τσοτουλίδης και σημείωσε πως «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε για πέντε θεατές και να γίνεται αυτό το μπάχαλο απέξω».
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Τσοτουλίδης μπορεί η παράσταση να μην ευόδωσε στην Ελλάδα, όμως πολλά διεθνή θέατρα έχουν παρουσιάσει ενδιαφέρον. «Σήμερα θα έρθουν να τραβήξουν πλάνα από τη γαλλική τηλεόραση. Ήδη συζητείται να πάμε σε Παρίσι, Μπογκοτά και Σαράγεβο», είπε συγκεκριμένα.
Όσον αφορά τα επεισόδια και τους πρωταγωνιστές, ο ίδιος μας αποκάλυψε ένα περίεργο περιστατικό που σημειώθηκε μια ημέρα πριν την εκδήλωση των επεισοδίων. «Την ημέρα που κάναμε τη γενική πρόβα, λίγο πριν την πρεμιέρα, ήρθε μια γυναίκα γύρω στις 2 τα ξημερώματα και με πρόσχημα ότι θέλει... εισιτήρια μπήκε στο θέατρο.. Αυτή η γυναίκα ήταν η ίδια που συμμετείχε στα επεισόδια και εκτόξευε απειλές και βρισιές εναντίον μας την επόμενη ημέρα», είπε χαρακτηριστικά  ο ηθοποιός.
Επικαλούμενος τα λόγια του φιλοσόφου Τέοντορ Αντόρνο ότι «η τέχνη πρέπει να φέρει τάξη στην αταξία», ο ίδιος τονίζει πως  «εμείς σήμερα θα είμαστε εδώ, απέναντι σε κάθε εμπόδιο να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας» και καταλήγει για να πει πως «η τέχνη δεν έχει όρια και όσο κι αν προσπαθήσεις να τη φιμώσεις εκείνη θα ξεσπάσει».
Φωτεινή Παπαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου