Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το ιστιοφόρο Estelle «δέχτηκε επίθεση»


«ΜΠΛΟΚΟ» ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ
«Μπλόκο» στο ιστιοφόρο «Estelle» που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και στο οποίο επιβαίνουν πέντε Έλληνες, ανάμεσά τους και δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού..., διακόπτωντας την πορεία του προς τη λωρίδα της Γάζας.
«Επίθεση σε διεθνή ύδατα», λένε ότι δέχτηκαν ακτιβιστές μιλώντας για κομάντος που ανέβηκαν στο πλοίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος ρυμουλκείται στο λιμάνι Ασντόντ. Το σκάφος αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό ναυτικό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών αρχών.
Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τους ακτιβιστές, λίγο μετά τις 11:00 πολεμικά πλοία (3 – 6) περικύκλωσαν το Estelle. Οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο δήλωσαν στις ισραηλινές αρχές ότι επιθυμούν ειρήνη και δικαιοσύνη.
Λίγα λεπτά αργότερα, μεταδόθηκαν μηνύματα ότι το Estelle «δέχεται επίθεση». Κατά τις πληροφορίες αυτές, το ιστιοφόρο δέχθηκε επίθεση σε διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνονται από τους ακτιβιστές, κομάντος προσπαθούσαν να ανέβουν στο Estelle.
Περίπου στις 12:00 το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι το σκάφος αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό ναυτικό.
Το Ισραήλ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την προσέγγιση του ιστιοφόρου στο λιμάνι της Γάζας.
Στο πλοίο επιβαίνουν πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.
«Το ταξίδι αυτό αποδεικνύει την αλληλεγγύη των λαών απέναντι σε μια κατάσταση απαράδεκτη» παρατήρησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Δημήτρης Πλειώνης, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα».
Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στην αποστολή το ΥΠΕΞ έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία τους προτρέπει να μην συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου