Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πρόταση νομοσχεδίου για αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας προωθεί ο Καμίνης

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ
Με στόχο την ανάσχεση της παρακμής του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα προωθήσει, όπως ανακοίνωσε στην ομιλία του κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του 22ου Συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, πρόταση νομοσχεδίου με αντικείμενο τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας...

Ο κ. Καμίνης ανέφερε πως θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στην αυριανή τους συνάντηση. Μετά θα προχωρήσει στην προώθηση του νομοσχεδίου στις πολιτικές αρχές της χώρας και έπειτα στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων: «Η Αθήνα έχει δυσφημιστεί βαρύτατα στο εξωτερικό», τονίζοντας πως η Αθήνα είχε παλαιότερα ποσοστό εσόδων 16% στα συνολικά έσοδα της χώρας από τον τουρισμό, ενώ πλέον το μερίδιο έχει μειωθεί στο 9% «και κινδυνεύει να πέσει περισσότερο», συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης. 

Αναφορικά με τους τοξικομανείς, μίλησε για την αποκέντρωση των μονάδων ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία, προσθέτοντας πως πρόκειται να διατεθούν κλειστοί χώροι για όσους δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μεθαδόνης. Ακόμα υπογράμμισε πως γίνεται προσπάθεια ενοποίησης των οργανισμών του Δήμου σε έναν γενικότερο πολιτιστικό οργανισμό, με επιτελικό και συντονιστικό ρόλο, που θα κοστίζει λιγότερα χρήματα στον δημότη, καθώς και ότι θα αναρτηθεί το ημερολόγιο όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου