Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Εγώ θα επένδυα στην Ελλάδα»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΒΗΜΑ»«Στην Αθήνα καθρεφτίζεται όλη η κρίση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και μάλιστα καλεί τους επενδυτές να ρισκάρουν, λέγοντας ότι «εγώ θα επένδυα στην Αθήνα», ενώ δηλώνει πως νιώθει «µια εκλεκτική συγγένεια µε τον Λουκά Παπαδήµο»...


Ο δήμαρχος φαίνεται πως δεν χάνει την πίστη του, αφού θεωρεί ότι οι υποβαθµισµένες γειτονιές µπορούν να ζωντανέψουν και να γίνουν... Πορτοµπέλο και Ντόκλαντς!

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το «Βήμα» ο δήμαρχος Αθηναίων εξηγεί μεταξύ άλλων τους λόγους για τους οποίους μετέφερε τη διοίκηση του δήμου από την πλατεία Κοτζιά, τονίζοντας πως μετακινήθηκε «στη Λιοσίων για να είµαι κοντά στις υπηρεσίες. Επιδιώκουµε ο δήµος, που είναι ο εγκέφαλος και ο βραχίονας για να αλλάξει η πόλη, να γίνει πρότυπο χρηστής διοίκησης. Ποτέ αυτός ο δήµος δεν ήταν πρότυπο χρηστής διακυβέρνησης».

Για την αντιπαράθεσή του με τον κ. Παπουτσή, ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζει πως «δεν υπάρχει καµία αντιδικία και κυρίως προσωπική. ∆εν το αντέχει η Αθήνα. Ο δήµαρχος οφείλει να τονίζει ποια είναι τα προβλήµατα, να επισηµαίνει τα ελλείµµατα πολιτικής ή εφαρµογής µέτρων. Τι; Να µην πω ότι δεν υπάρχει συγκεκριµένη µεταναστευτική πολιτική αντιµετώπισης των παράνοµης µετανάστευσης;».

Ωστόσο ο κ. Καμίνης δεν μάσησε τα λόγια του λέγοντας πως υπάρχει απουσία μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα.

«∆εν υπάρχει µεταναστευτική πολιτική γιατί µας έχει πάρει από κάτω η παράνοµη µετανάστευση. Είναι διάτρητα τα σύνορα. Επίσης, δόθηκαν εκατοµµύρια ευρώ από την ΕΕ για εθελοντική επιστροφή µεταναστών και για κέντρα υποδοχής, που δεν έχουν απορροφηθεί. Είδατε να έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κέντρα υποδοχής; Ολους τους στέλνουν στη χοάνη της Αθήνας».

Σε ότι αφορά την οικονομική κρίση και τις δύσκολες μέρες που περνά η πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Αθηναόιων θεωρεί πως «στην Αθήνα καθρεφτίζεται όλη η κρίση που διέρχεται η χώρα. Στις γειτονιές, στο κέντρο της Αθήνας, βλέπουµε να υπάρχει µια επέκταση της οργανωµένης εγκληµατικότητας – πορνεία, εµπόριο ναρκωτικών, παρεµπόριο. ∆εν είναι κάτι που προέκυψε... χθες. Οφείλεται στο ότι δεν παίρνονται αποφάσεις και συνεχώς τα προβλήµατα µπαίνουν κάτω από το χαλί. Οµως οι υποβαθµισµένες γειτονιές µπορούν να ζωντανέψουν. Τόσο υποβαθµισµένα ήταν κάποτε το Πορτοµπέλο και τα Ντόκλαντς. Οι τιµές πέφτουν στο κέντρο. Υπάρχει χώρος για ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας ευφυέστερος δήµος και επενδυτές που θα ρισκάρουν. Εγώ, πάντως, θα επένδυα στην Αθήνα».

Αναφορικά με τον πρωθυπουργό, ο κ. Καμίνης δηλώνει πως νιώθει «µια εκλεκτική συγγένεια».

1 σχόλιο: