Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες σεισμικές δονήσεις στην Αχαΐα

Άλλες δύο ασθενείς σεισμικές δονήσειςκατέγραψαν οι σεισμογράφοι στην Αχαΐα, αργά το βράδυ της Δευτέρα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης... 

Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 10.52 μ.μ. και ήταν μεγέθους 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 8 χιλιομέτρων Β.Δ. των Καμαρών Αιγιαλείας, 13 χλμ. Α. της Ναυπάκτου και 26 χλμ. Β.Α. της Πάτρας.

Όσο για τη δεύτερη δόνηση, μεγέθους 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη 1.45 π.μ., με επίκεντρο πέντε χιλιόμετρα Β.Δ. του χωριού Κ. Μαζαράκι, 17 χλμ. Ν.Δ. της Πάτρας και 33 χλμ. Ν.Α. του Μεσολογγίου. Το εστιακό βάθος και αυτής της δόνησης ήταν, σύμφωνα πάντα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο, πέντε χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ, νέα σεισμική δόνηση 3.4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Τρίτη, στις 7.14 π.μ. σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας. Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 4 χλμ. ανατολικά της Κορίνθου, ενώ το εστιακό του βάθος στα 100 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου