Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Στο υπουργικό συμβούλιο η απελευθέρωση των ταξί

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το πλάνο της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών για τηναπελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί... 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο συζητείται το προσχέδιο του νόμου Ραγκούση για την απελευθέρωση του κλάδου, ενώ θα συζητηθούν και η αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών αλλά και θέματα υγείας.

Τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά αυτά δεν θα απαγορεύουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άδεια θα αποτελεί δημόσια περιουσία, θα ανανεώνεται κάθε 3 έως 5 χρόνια και δεν θα είναι μεταβιβάσιμη. Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την επιβολή προστίμου σε όσους πούλησαν άδεια ταξί, χωρίς να φορολογηθούν για το ποσό που εισέπραξαν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες ταξί ο πρόεδρος τους, Θύμιος Λυμπερόπουλος, τόνισε ότι ο κλάδος θα περιμένει -πριν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις- να ανατρέψουν το νομοσχέδιο το υπουργικό συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταφέρθηκε με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις κατά του υπουργού Μεταφορών.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Ραγκούσης εμφανίστηκε ανυποχώρητος στο ζήτημα της απελευθέρωσης, λέγοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις καμίας "κακομαθημένης" συντεχνίας».

«Άλλο τα επιστημονικά τεκμηριωμένα πληθυσμιακά κριτήρια και άλλα τα πληθυσμιακά τεχνάσματα για να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό και να μην εκδοθεί ούτε μία νέα άδεια π.χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου