Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΟΙ G8 ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Οι ηγέτες της Ομάδας των 8 (G8) στήριξαν ομόφωνα τηνΚριστίν Λαγκάρντ ως υποψήφια για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) την ώρα που η γαλλική δικαιοσύνη ερευνά το ρόλο της γαλλίδας υπουργού Οικονομικών στο σκάνδαλο Ταπί το 2008...

«Όλοι οι αρχηγοί των 8 κρατών και κυβερνήσεων και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, ομόφωνα υποστήριξαν την Κριστίν Λαγκάρντ ως επικεφαλής του ΔΝΤ» δήλωσε από την Ντοβίλ ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλαίν Ζυπέ. 

Το μόνο εμπόδιο για την 55χρονη Λαγκάρντ είναι η δικαστική έρευνα για ενδεχόμενη ανάμειξή της σε ένα νομικό συμβιβασμό το 2008 που απέφερε 285 εκατομμύρια ευρώ κέρδος στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, κύριο υποστηρικτή και φίλο του Νικολά Σαρκοζί.

Πρώην υπουργός αριστερής κυβέρνησης στη Γαλλία ο Ταπί άλλαξε πολιτικό στρατόπεδο το 2007 και στήριξε οικονομικά μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί. Αρχικά το 2006 ο Ταπί έχασε τη δίκη κατά της γαλλικής κρατικής τράπεζας Κρεντί Λυονέ αλλά μετά τη νίκη του Σαρκοζί η Λαγκάρντ «φρόντισε» για νέο διακανονισμο που ευνόησε τον Ταπί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου