Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η κ. Μπακογιάννη να κοιτάζει τα χάλια του δικού της κόμματος

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ FM, στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τους Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη...

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΓΙΑ ΝΔ
«Εγώ ως βουλευτής δεν αισθάνομαι αυτή την πίεση από το εσωτερικό του κόμματος. Οι βουλευτές την ΝΔ έχουν επικροτήσει τις αποφάσεις τις λογικές τις οποίες έχουμε πάρει διότι βρισκόμαστε σε ευθεία γραμμή με το κοινό αίσθημα αλλά ικανοποιούμε και την κοινή λογική, δηλαδή δεν αισθάνομαι ότι θα έπρεπε να υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ και δεν υπάρχουν, που να ζητούν συναίνεση σε ένα μνημόνιο που δεν το έχουμε ψηφίσει και σε ένα μνημόνιο το οποίο δεν έχει πετύχει σε κανένα στόχο…

Η αγορά δεν είναι πάντα αυτό που ποδηγετεί τις πολιτικές αποφάσεις, διότι η αγορά είναι ένα υποσύνολο πολύ μικρό της κοινωνίας και δεν μπορεί να υπάρχει αγορά, ούτε επιχειρηματικότητα, ούτε επιτυχία στις επιχειρηματικές δραστηριότητες κάποιου ανθρώπου αν δεν υπάρχει κοινωνία με στοιχειώδη οικονομική δυνατότητα καταναλωτική. Πρώτα σώζεται η κοινωνία και μετά η επιχείρηση.»

ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
«Το άνοιγμα προς τα εμάς είναι η πράξη δεν είναι η πρόθεση. Η κυβέρνηση έχει την εκτελεστική εξουσία. Θέλουν να μειώσουν τους φόρους που τους ζητάμε, παρακαλώ εδώ είμαστε, εδώ είναι η βουλή, εδώ είναι τα νομοσχέδια, φέρτε τα.»

ΓΙΑ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
«Η κυρία Μπακογιάννη συνέδριο είχε, ήθελε να κάνει εντύπωση. Δεν κοιτάζει τα χάλια του δικού της κόμματος και το γεγονός ότι στήριξε το μνημόνιο και τώρα δεν της βγαίνει και η ψήφος της.»

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ
«Όπου φτώχια και γκρίνια. Δηλαδή όπου υπάρχει αδιέξοδο, υπάρχουν και πρωτοποριακές προτάσεις. Έχει αδιέξοδο το ΠΑΣΟΚ, έχει γκρίνια το ΠΑΣΟΚ και φτώχια, καταλαβαίνετε ότι θα ακούσουμε τα πάντα. Με εκλογικούς νόμους και με τερτίπια δεν αλλάζει η πορεία του τόπου, με πολιτικές αλλά η πορεία του τόπου και η τύχη του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου