Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Περιμένοντας την τοποθέτηση του Άκη


Εν αναμονή της τοποθέτησης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου που αναμένεται στη Βουλή το απόγευμα, προκειμένου να απαντήσει στο 'κατηγορητήριο' εις βάρος του λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης και την έναρξη της κρίσιμης ψηφοφορίας για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, ξεκίνησε...
η συζήτηση για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Και ενώ ο κ.Τσοχατζόπουλος παρακολουθεί προς το παρόν τη συζήτηση από την τηλεόραση, οι δικηγόροι του βρίσκονται με ειδική άδεια που πήραν από τη Βουλή, στα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας, παρακολουθώντας στενά τη συνεδρίαση.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει 'απόλυτη διαφάνεια' και να εκφραστεί το αίτημα των πολιτών για απονομή δικαιοσύνης, τόνισε ανοίγοντας τη συζήτηση ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κοινοβουλευτική διερεύνησγη και για άλλους πρώην υπουργούς, στον βαθμό που προκύψουν στοιχεία από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής που θα ερευνά παράλληλα την υπόθεση για το διάστημα από το 2002 και εξής. Ο κ.Μπόλαρης πάντως, αναφέρθηκε και στο έργο του Άκη Τσοχατζόπουλου κατά τις περιόδους συμμετοχής του σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας πάντως τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, πράγμα που έκαναν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και Μαρία Μίχου.

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, είπε χαρακτηριστικά, τα γιαούρτια να μην γίνουν ...καλάζνικοφ, αφού υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι μέσα στη Βουλή και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όλοι ως απατεώνες συλλήβδην. Ο κ.Καμμένος ενέπλεξε ακόμα το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε πως η προμήθεια των τριών υποβρυχίων ήταν σκάνδαλο, ενώ επιφύλαξε 'άγρια επίθεση' κατά του πρώην νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, συνδικαλιστή τότε των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατηγορώντας τον για εμπλοκή στο σκάνδαλο. Την άρνηση της ΝΔ να παραλάβει τα υποβρύχια θύμισε από την πλευρά του ο Αργύρης Ντινόπουλος, επιχειρώντας επίθεση κατά του ΛΑΟΣ που ζητούσε επί διακυβέρνησης της ΝΔ την παραλαβή τους.

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής τάχθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, κάνοντας λόγο για 'σκάνδαλο με ακόμα μεγαλύτερο βάθος', το οποίο σκοπίμως περιορίζεται στις μίζες ενός συγκεκριμένου υπουργού. Πρότεινε δε τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής συνολικά για όλες τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες...

Τις αμφιβολίες του για το αν θα συσταθεί τελικά προανακριτική και πόσο αποτελεσματική θα είναι εξέφρασε από την πλευρά του ΛΑΟΣ ο Θανάσης Πλεύρης, ζητώντας και αυτός συνολική διερεύνηση της υπόθεσης. "Γιατί δεν διερευνούμε και τις ευθύνες του ΚΥΣΕΑ που φαίνεται ότι γνώριζε; Γιατί δεν διερευνούμε και τις ευθύνες των υπουργών που ανέλαβαν μετά το 2007, αφού υπήρχαν στοιχεία ότι και τότε δόθηκαν μίζες;", ρώτησε από το βήμα της Βουλής.

Εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ τέλος, ο Θοδωρής Δρίτσας, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, τονίζοντας πάντως ότι η έρευνα δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στον κ.Τσοχατζόπουλο, αλλά σε όλα τα μέλη της τότε κυβέρνησης που ενεπλάκησαν στη σύμβαση προμήθειας των τριών υποβρυχίων.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου