Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Δημοσκόπηση: Ναι στις ιδιωτικοποιήσεις και στην άρση μονιμότητας

Εντυπωσιακή μεταστροφή παρουσιάζει η κοινή γνώμη στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής...
Σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες, ποσοστό 58%, πιστεύει ότι «σίγουρα» και «μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει πλέον μονιμότητα στο Δημόσιο», ενώ μόνο το 25% θεωρεί πως η μονιμότητα πρέπει να παραμείνει.

Επίσης το 74% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς τις θεωρεί «σίγουρα» και «μάλλον αναγκαίες», ενώ μόνο το 10% δηλώνει ότι «μάλλον δεν είναι αναγκαίες» και το 11% ότι «σίγουρα δεν είναι αναγκαίες».

Με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ συμφωνεί το 65% από το 41% που ήταν το 2008, ενώ διαφωνεί το 31%. Για τη ΔΕΗ την ιδιωτικοποίηση θέλει το 47%, ενώ διαφωνεί το 48%. Ωστόσο και για τη ΔΕΗ υπάρχει σημαντική μεταστροφή της κοινής γνώμης.

Σε ό, τι αφορά τον ΟΠΑΠ με την ιδιωτικοποίησή του συμφωνεί το 60%, ενώ διαφωνεί το 32%. Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την ιδιωτικοποίηση επιθυμεί το 54%, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41%

Εξαίρεση αποτελεί η Εθνική Τράπεζα για την οποία το 52% διαφωνεί με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης, ενώ με μια τέτοια κίνηση συμφωνεί το 42%.

Σε ότι αφορά το ερώτημα αν είναι καλύτερο να ενισχυθεί ο Δημόσιος ή ο Ιδιωτικός τομέας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας υπέρ του ιδιωτικού τομέα τάσσεται το 69%, παράλληλη ενίσχυση θέλει το 15%, ενώ ενίσχυση του Δημοσίου ζητά μόνο το 11% των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου