Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τώρα η SIEMENS δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί!



... ΤΟΥΣ "ΦΟΒΙΣΕ" Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΜΠΟΥΚΗ... (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!)
Δύο 24ωρα μετά την επιστολή του Χάρη Παμπούκη στον διεθύνοντα σύμβουλο της Siemens Hellas, Π.Ξυνή, με την οποία ο υπουργός Επικρατείας ζητούσε να παρασχεθούν από την πλευρά της εταιρείας όλα τα στοιχεία για την διευκόλυνση των ερευνών και τη ροή «μαύρου» χρήματος, η γερμανική εταιρεία έδωσε την απάντησή της στην ελληνική κυβέρνηση. Η Siemens Hellas έστειλε απαντητική επιστολή στο γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με την οποία δηλώνει προθυμη να παράσχει στις αρχές κάθε βοήθεια ώστε να διαλευκανθεί το σκάνδαλο για τη ροή «μαύρου» χρήματος από τα ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Να σημειωθεί ότι η επιστολή Παμπόυκη πρόκειται να παραδοθεί...

στα κεντρικά γραφεία της Siemens στο Μόναχο, με ειδικό ταχυδρομικό απεσταλμένο (courier), τα προσεχή εικοσιτετράωρα. Η πρωτοβουλία αυτή εκρίθη σκόπιμη για να καταστεί σαφές το περιεχόμενο της και στην ηγεσία της εταιρείας στην Γερμανία.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους η επιστολή Παμπούκη στην Siemens Hellas, αποσκοπoύσε:
- αφ΄ ενός στο να επισημανθεί ότι για να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να δοθούν όλα τα στοιχεια που αφορούν έκνομες ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης της με Έλληνες πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες στο πρόσφατο παρελθόν, και
- αφ΄ ετέρου για να επισημανθεί το ενδεχόμενο άσκησης ένδικων μέσων (αγωγών) σε αντίθετη περίπτωση, είτε απευθείας από το Ελληνικό Δημόσιο, έιτε από διοικήσεις Δημόσιων Εταιρειών (ΟΣΕ, Νοσοκομεία κ.α.), με τις οποίες έχουν υπογραφεί συμβάσεις προμηθειών από τη γερμανική εταιρεία.
Η αρμόδια κυβερνητική πηγή επεσήμανε το γεγονός ότι κατι άναλογο έγινε και στις ΗΠΑ όταν η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε το 2005-6 αγωγή κατα της Siemens, αναγκάζοντάς την να αναζητήσει συμβιβαστική «φόρμουλα» και να κλείσει την υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου