Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση Τέντε για τους μετανάστες στη Νομική...



Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Σε μείζον πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα αναδεικνύεται το μεγάλο θέμα με τους μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στην Νομική Σχολή Αθηνών, με τις ευθύνες να μεταφέρονται σαν το μπαλάκι του πινγκ πονγκ και κανένας να μην κάνει τίποτα για αυτό... Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελάκο να καλέσει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη προκειμένου να του παράσχει πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής Αθηνών από μετανάστες. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να αρνείται το...

διάλογο με τον πρύτανη και τον κ. Ραγκούση, την κα Νταλάρα, τον Καμίνη και τον κ. Σγουρό, όπως πρότεινε νωρίτερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.
Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν πως «Απαιτείται σοβαρότητα από τις πρυτανικές αρχές και άσκηση των καθηκόντων τους όπως απορρέουν από τον νόμο και την ιδιότητά τους ως εγγυητών της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του Πανεπιστημίου».
«Δεν υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά του πανεπιστημίου», τόνισε  κ. Πελεγρίνης, που υποστήριξε ότι ενημέρωσε τις αρχές, μόλις ενημερώθηκε ότι έρχονται οι λαθρομετανάστες από την Κρήτη και ζήτησε να βρεθεί χώρος να διαμείνουν.
«Η καθοδηγούμενη κατάληψη της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί κατάχρηση του δικαιώματος του ασύλου. Αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο πρόβλημα των μεταναστών, αλλά αναγνωρίζουμε ότι είναι πρωτίστως ζήτημα της πολιτείας», πρόσθεσε ενώ κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, την υφυπουργό Εργασίας, Α. Νταλάρα, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό και τον δήμαρχο Αθηνών, Γ. Καμίνη, σε έκτακτη σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου