Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συναντήθηκε με εξαγωγείς...

O ΤSILIADOROS ΣΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία μιας εθνικής καταναλωτικής συνείδησης, έτσι ώστε να συμβάλλει κάθε πολίτης συνειδητά στη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας" τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο κ. Καρχιμάκης είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας Κυριάκο Λουφάκη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Άλκη Καλαμπόκη, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος και στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανάγκη να...

δρομολογηθούν άμεσα οι πρωτοβουλίες για την αναπροσαρμογή του εξαγωγικού προτύπου της χώρας μας, μέσα από την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Εξωστρέφειας που επεξεργάζεται η κυβέρνηση με τους αρμόδιους φορείς.
Ο κ. Καρχιμάκης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ισχυρού πλαισίου στήριξης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και υπογράμμισε ότι το κόμμα συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια, "δημιουργώντας κινηματικά χαρακτηριστικά σε πρωτοβουλίες πολιτών που εντάσσονται σε μια διαδικασία διαμόρφωσης εθνικής καταναλωτικής συνείδησης".
Σημείωσε δε ότι αυτή η κινηματική λογική φορέων και πολιτών είναι και η λογική της διεξόδου από την κρίση, της διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας και εκείνου που ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου τονίζει καθημερινά ότι "μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς δάνειες δυνάμεις".
Ακόμη, υπογράμμισε ότι στη διαμόρφωση μιας εθνικής καταναλωτικής συνείδησης, "η οποία δίνει και τον οδικό χάρτη για τη διέξοδο από την κρίση", το ΠΑΣΟΚ θα παίξει το ρόλο του ως δημοκρατικός θεσμός.
Επιπλέον, ο κ. Καρχιμάκης συμπλήρωσε ότι ένας από τους ρόλους που θα πρέπει να έχουν τα κόμματα είναι η συμβολή τους σε μια εθνική και πατριωτική προσπάθεια ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.
Υπογράμμισε δε ότι η κατάθεση προτάσεων που προκύπτει από τη σύνθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα διαμορφώσει μια συνολική στρατηγική πολιτική που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα και θα οδηγήσει στην αναθέρμανση και επανεκκίνηση της οικονομίας μας.
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η "ιδιαίτερα σημαντική και ενθαρρυντική" αύξηση των ελληνικών εξαγωγών που σημειώθηκε το 2010, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για αύξηση των εξαγωγών τη χρονιά που διανύουμε, "αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας στη δύσκολη συγκυρία της ελληνικής οικονομίας".
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ για διαμόρφωση εθνικής καταναλωτικής ταυτότητας, ο κ. Καρχιμάκης θα συναντηθεί την Πέμπτη με το Κίνημα Πολιτών "Καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε".
Οι εξαγωγείς απο την πλευρά τους εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ο "πυλώνας" των εξαγωγών σε συνδυασμό με το τουριστικό προϊόν της χώρας μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας.
"Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν την ξενομανία που έχουμε και πρέπει οπωσδήποτε να στηρίξουμε οι ίδιοι τα προϊόντα μας", σε συνάρτηση με τον τουρισμό, τόνισε η κ. Σακελλαρίδη και τόνισε ότι η εξωστρέφεια δεν πρέπει να σταματήσει μόνο στις ξένες αγορές, αλλά να επεκταθεί και "μέσα στη χώρα".
Ο κ. Λουφάκης υποστήριξε ότι η "εξαιρετικά σημαντική" άνοδος των εξαγωγών "δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να βγούμε από την κρίση" και σημείωσε ότι "μόνο εξωστρεφείς τομείς όπως ο τουρισμός, μπορούν να μας βγάλουν από το τέλμα στο οποίο έχουμε βρεθεί".
Είπε ακόμη ότι τα "εξαιρετικά σημαντικά" μέτρα που παίρνει η χώρα, είναι μεσομακροπρόθεσμου χαρακτήρα και πρόσθεσε ότι πρέπει να εξεταστούν μέτρα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.
Ο κ. Καλαμπόκης χαρακτήρισε τον τομέα των εξαγωγών ως έναν από τους δύο μεγάλους πυλώνες της ανάπτυξης και της αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας που "σε συνδυασμό με το τουριστικό προϊόν μπορούν να αποτελέσουν, στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην αναθέρμανσή της".
Επιπλέον, εκτίμησε ότι η αύξηση των εξαγωγών σηματοδοτεί την ευρεία αποδοχή των ελληνικών προϊόντων από τις "απαιτητικές" αγορές του εξωτερικού, δείχνει ότι τα ελληνικά προϊόντα κερδίζουν έδαφος και πως "πιστοποιούν ότι με την ταυτότητά τους το 'διαβατήριό' τους θα είναι πιο εύκολο για τη χρονιά του 2011".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου