Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τρίγωνα κάλαντα μετά... βροχής!

Όχι με χιόνια- όπως επιβάλλει η παράδοση- αλλά με βροχές και ισχυρούς νοτιάδες αναμένεται να υποδεχθούν τα Χριστούγεννα οι περισσότερες περιοχές της χώρας. Ελάχιστοι θα είναι οι τυχεροί που θα δουν άσπρη μέρα το Σάββατο, αφού χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ, βέβαια, θα βρουν καταφύγιο σε ένα από τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας που κατακλύζονται...

από κόσμο την εορταστική περίοδο.
Πέμπτη
Την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα ανατολικά θα υπάρχει πρόσκαιρη τοπική συννεφιά και υπάρχει μια πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 ενισχυόμενοι σταδιακά στα 7 με 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε ίδια περίπου επίπεδα.
Παρασκευή
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τη παραμονή των Χριστουγέννων τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και τη Μακεδονία και μετά το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα. Από το απόγευμα οι βροχές στα δυτικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοανατολικοί, 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια.
Χριστούγεννα
Το Σάββατο, ανήμερα των Χριστουγέννων, η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονιά στα ορεινά της βόρειας και της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και τοπικά στο αιγαίο μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ.
Κυριακή
Την Κυριακή προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά καθώς και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο ενώ και στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει μια πιθανότητα για λίγες ασθενείς πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν στα βορειότερα ορεινά.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά μέχρι 5 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα στα ανατολικά και νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου