Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Παπανδρέου: «Ενεργειακός κόμβος η Κρήτη»

Το στόχο της κυβέρνησης να εξελιχθεί η Κρήτη σε «πρότυπη περιφέρεια», με ατμομηχανή της ανάπτυξης την ενέργεια, ανέλυσε ο Γ. Παπανδρέου στο Συνέδριο Κρητών. Μάλιστα, προανήγγειλε επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων, προκειμένου να εξειδικευτεί το αναπτυξιακό μοντέλο. Αναφερόμενος στην Κρήτη υποστήριξε ότι αφέθηκε στην τύχη της από την προηγούμενη κυβέρνηση και έδωσε ως παράδειγμα τον βόρειο οδικό άξονα του νησιού. Τόνισε την ανάγκη να καταρτισθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο ώστε η Κρήτη να γίνει πρότυπη περιφέρεια.
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη διασύνδεσης των Πανεπιστημίων της Κρήτης με την παραγωγή, στην ανάγκη διεθνοποίησης των Πανεπιστημίων αλλά και στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου για τον τουρισμό. «Να πάρει η Κρήτη ένα δίπλωμα αριστείας και συνεργασίας για τον τουρισμό», όπως είπε.
Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί εκ νέου το νησί με κλιμάκιο υπουργών, προκειμένου ανά νομό να εξειδικευθούν οι δράσεις που θα αναληφθούν και επανέλαβε την δέσμευση για την σύσταση εταιρείας Κρήτη ΑΕ που θα στηριχθεί στην γνώση στελεχών της Εγνατίας ΑΕ.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας για την ενεργειακή πολιτική στην Κρήτη τόνισε ότι «στρατηγική μας πολιτική είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες» και ανακοίνωσε ότι εξετάζει το θέμα της ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα. «Το μεγάλο στοίχημα είναι να γίνει η Κρήτη ενεργειακός κόμβος» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου