Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται ανασχηματισμός στη ΝΔ – Όλα τα ονόματα που «παίζουν»

Μετά τη ΔΕΘ ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές που θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Συντονιστές, στους τομεάρχες ακόμα και σε θέσεις κλειδιά στο Μοσχάτο, λένε στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

Ο ίδιος γνωρίζει τις καθυστερήσεις και την απροθυμία που δείχνουν κάποιοι ενω μετά απο 8 μήνες περίπου στην προεδρία της ΝΔ εχει εικόνα για όλους και για όλα .

Άλλωστε ο πρόεδρος της ΝΔ εχει ξεκαθαρίσει πως δεν εχει υποχρεώσεις ειδικά στην Κ.Ο. αφού ως γνωστόν οι βουλευτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν απέναντι στον Μητσοτάκη στην εσωκομματική διαδικασία.

Η αρχή θα γίνει πάντως με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όπου με αφορμή την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου θα τοποθετηθούν εκ νεου. Και ως γνωστόν ο Νίκος Δένδιας, ο Γιάννης Βρούτσης και η Νίκη Κεραμέως είναι υπό αξιολόγηση με πολλούς να επιμένουν πως οι αλλαγές θα είναι ριζικές σε όλα τα επίπεδα.

Ανακάτεμα της τράπουλας θα γίνει όμως και με τους Συντονιστές. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στις κοινωνικές υποθέσεις όλα δείχνουν πως θα αλλάξει ενω ο Θόδωρος Φορτσάκης συνεχίζει στη Μορφωτικών Υποθέσεων.

Καραμπόλες θα έρθουν αν μετακινηθούν η Ντόρα Μπακογιάννη , ο Μάκης Βορίδης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Άλλωστε ο πρώην υπουργός Υγείας θα μπορούσε να επιστρέψει ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και να προωθηθεί ο Δένδιας σε θέση Συντονιστή.

Εκεί που θα έρθουν τα πάνω κάτω θα είναι τους τομεάρχες. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις αφού καλή εικόνα υπάρχει στο Μοσχάτο για τον Κώστα Καραμανλή που ως αρμόδιος Τομεάρχης Υποδομών βγαίνει μπροστά σε θέματα αιχμής, για τον Κώστα Τζαβάρα σε θέματα Δικαιοσύνης, τον Βασίλη Οικονόμου στα Εργασιακά, τον Κώστα Σκρέκα στον τομέα Περιβάλλοντος, τον Χρήστο Κέλλα στον τομέα Υγείας, τον Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Εξωτερικών, τον Σίμο Κεδίκογλου στον τομέα Ναυτιλίας και τον Μάξιμο Χαρακόπουλο στο Παιδείας. Αν και υπάρχουν σκέψεις για μετακίνηση του Λαρισαίου βουλευτή  λόγω τη μη καλής συνεργασίας με τον αρμόδιο Συντονιστή Θόδωρο Φορτσάκη.
Στη βάση εμφανίζονται η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου στον τομέα Ανάπτυξης, ο Χρίστος Δήμας στον τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, ο Δημήτρης Κυριαζίδης στον τομέα Δημόσιας Τάξης, ο Τάσος Δημοσχάκης για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, ο Κώστας Γκιουλέκας στον τομέα Πολιτισμού, ο Θανάσης Δαβάκης στον τομέα Άμυνας κ.α.

Απο την άλλη όμως φαίνεται άλλοι τομεάρχες να χάνουν έδαφος όπως η Άννα Καραμανλή στα θέματα Αθλητισμού, ο Γιώργος Κασαπίδης στα Αγροτικά, η Μαρία Αντωνίου στον τομέα Έρευνας και Καινοτομίας, η Φωτεινή Αραμπατζή στον Τουρισμό, ο Χαράλαμπος Αθανασίου στον τομέα Εσωτερικών και ο Σταύρος Καλαφάτης στα Ευρωπαϊκά Θέματα.

Μεταξύ των βουλευτών που αναμένεται να αξιοποιηθούν σύμφωνα με πληροφορίες του 15minutes.gr είναι ο Κώστας Καραγκούνης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιώργος Στύλιος, ο Νότης Μηταράκης που εχει αποκαταστήσει σχέσεις με την ηγετική ομάδα ενω η έκπληξη μπορεί να γίνει με τον Μάριο Σαλμά σε παραγωγικό τομέα.

Πάντως ο Μητσοτάκης ανεξάρτητα απο τους κοινοβουλευτικούς αλλαγές ετοιμάζει και στο κόμμα ενω την ίδια ωρα οι βουλευτές κυρίως της Β Αθήνας πιέζουν να βάλει ασυμβίβαστο μεταξύ γραμματέων του κόμματος και υποψηφίων βουλευτών ώστε να μην πριμοδοτούνται.

Το σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εχει τις τελικές εισηγήσεις των συνεργατών του για τον εσωτερικό ανασχηματισμό και αυτό που απομένει είναι η τελική του επιλογή και βέβαια ο χρόνος.

Πηγή: 15minutes.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου