Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και Σαμαρά

Διπλό μήνυμα στον Κώστα Καραμανλή και στον Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί εκ πρώτης όψεως στην ερώτηση για την ΕΛΣΤΑΤ να χαμήλωσε τους τόνους αλλά ήταν ξεκάθαρος. Για πολλούς με τη φράση του «δεν θέλω μια Ελλάδα, η οποία θα είναι ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες. Θέλω μια Ελλάδα, η οποία θα είναι ένα φιλόδοξο εργοτάξιο για το αύριο…», ουσιαστικά στήριξε τον πρωην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στη δικαστική μάχη που έχει για μια υπόθεση του παρελθόντος.




Την ίδια ωρα μάλιστα επισήμανε πως πρέπει να «να κάνουμε ένα γενναίο άλμα στο μέλλον και ενωμένοι να προχωρήσουμε και να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο…» με τους καλά μυημένους να υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ με τον «φαύλο κύκλο» υπονόησε ότι δεν πρέπει το καραμανλικό μπλοκ να αναλώνεται σε αυτή την κουβέντα, περί ΕΛΣΤΑΤ και να περιμένει τη δικαίωση του.

Ο Μητσοτάκης ακόμα όμως πιο ξεκάθαρα αναφέρθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά αφού είπε πως «…δεν θέλει να γίνει άλλος ένας πρωθυπουργός σε μία αλυσίδα μνημονιακών πρωθυπουργών, που δεν θα μπορέσει να δώσει μία οριστική λύση στο πρόβλημα της χώρας» , καδράροντας έτσι τον πρωην πρωθυπουργό με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λουκά Παπαδήμο ακόμα και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε πολλαπλά μηνύματα και από το πεδίο του δεν ξέφυγαν ούτε ο Καραμανλής και ο Σαμαράς δείχνοντας έστω και έμμεσα ποιος έχει το πάνω χέρι στη γαλάζια παράταξη.

Πηγή:15minutes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου